1 ώρα
προετοιμασία
22' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 22'
Υλικά
Μερίδες: 6Για το μπισκότο κανέλας
Για τα brownies
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα brownies λευκής σοκολάτας, ξεκινάμε ετοιμάζοντας το μπισκότο κανέλας. Λιώνουμε το βούτυρο και το περιχύνουμε πάνω στα υπόλοιπα υλικά της συνταγής σε ένα μπολ.
- Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη και την αφήνουμε για 20 λεπτά στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
- Τρίβουμε τη ζύμη στον τριφτή στη χοντρή επιφάνεια και το βάζουμε σε ένα μπολ στη συντήρηση.
- Για να ετοιμάσουμε το brownies τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί.
- Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Επενδύουμε τα εσωτερικά τοιχώματα από ένα τσέρκι ή μια φόρμα με αποσπώμενο πυθμένα διαμέτρου 20 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί – αν χρησιμοποιήσουμε τσέρκι τότε επενδύουμε και τον πυθμένα του με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε επάνω σε ένα επίπεδο ταψί.
- Αδειάζουμε το μισό μείγμα στο τσέρκι, κόβουμε στα τέσσερα τις φράουλες και τις ρίχνουμε μέσα στο τσέρκι. Καλύπτουμε τις φράουλες με το υπόλοιπο μείγμα.
- Σκεπάζουμε τα brownies με το τριμμένο μπισκότο κανέλας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 22 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη.
Μυστικά
Tip: Αντί για φράουλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπανάνες η βατόμουρα.
Στο ποτήρι μας: Επιδόρπια κρασιά από Μοσχάτο ή Μαλαγουζιά, γλυκά ή ημίγλυκα αφρώδη, γκράπα ή κρύο τσίπουρο άνευ γλυκάνισου, λικέρ πορτοκάλι και λικέρ μαστίχα.