ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣυγιεινό κέικ με χουρμάδες και καρύδια χωρίς ζάχαρηΚέικ με χουρμάδες και καρύδια, χωρίς ζάχαρη
20' προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 45'

Υλικά

Τεμάχια: για ταψί 23x23 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σοκολατένιο μπράουνι, χωρίς ζάχαρη, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις πάνω-κάτω ή στους 160-170°C με αέρα.
  2. Στη συνέχεια, πολτοποιούμε τους χουρμάδες μαζί με 240 ml ζεστό νερό σε έναν πολυκόφτη μέχρι να γίνει μια ομοιογενής πάστα.
  3. Αδειάζουμε τον πολτό σε ένα μπολ.
  4. Προσθέτουμε το ταχίνι και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
  5. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε τα αλεύρια, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
  6. Έπειτα, τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας.
  7. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας και 2 κουτ. σούπας ζεστό νερό και ανακατεύουμε ξανά.
  8. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα καρύδια και τα κομματάκια σοκολάτας (αν τα βάλουμε).
  9. Αδειάζουμε το μείγμα, του σοκολατένιου μπράουνι, σε ένα ταψάκι 23 x 23 εκ. και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές με Ταχίνι

Άρθρα και Συνταγές με Χουρμάδες

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών