ΕΞΟΔΟΣ PROMOTED

Κόκκινη Σβούρα: Για νόστιμο φαγητό, κοκτέιλ και βινύλια στο γαστρομπάρ του Χαλανδρίου

Εποχικό μενού και βραδιές με βινύλια προσφέρει το αγαπημένο στέκι των βορείων προαστίων, που περνάει σε νέα φάση και μας καλεί να δοκιμάσουμε τις υπέροχες γεύσεις και τα κοκτέιλ του.

22.03.2024
Κόκκινη Σβούρα: Για νόστιμο φαγητό, κοκτέιλ και βινύλια στο γαστρομπάρ του Χαλανδρίου

Ένα βράδυ Παρασκευής βρεθήκαμε με την παρέα στην Κόκκινη Σβούρα, ένα κομψό γαστρομπάρ με μίνιμαλ διακόσμηση στο κέντρο του Χαλανδρίου, και περάσαμε υπέροχα! Είχαμε όλοι όρεξη για μια βραδιά με ποτά με συνοδεία φαγητού και δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη επιλογή. Το μαγαζί είναι ανοιχτό από το μεσημέρι για brunch και aperitivos, ενώ το βράδυ το μενού αλλάζει και προσφέρει νόστιμα πιάτα στη φιλοσοφία του μοιράσματος, περιποιημένα κοκτέιλ και μουσικές από έμπειρους Dj’s που παίζουν αποκλειστικά βινύλια.

Το φαγητό πρωταγωνιστεί στην Κόκκινη Σβούρα. Η σεφ και συνιδιοκτήτρια Έλενα Καπέρδα (Fine Mess Smokehouse, Lick the Spoon) δημιουργεί γευστικά πιάτα με εποχικές πρώτες ύλες. Τα δοκιμάσαμε σχεδόν όλα, γιατί το μενού είναι μικρό και περιεκτικό. Ήταν όλα γευστικά και ταίριαξαν με τα ποτά μας. Κάποια τα ξεχωρίσαμε. Το house goat cheese, ένα χειροποίητο κρεμώδες κατσικίσιο τυρί, σερβιρισμένο με σταφύλι, τρούφα και τραγανιστό προζυμένιο crostini, είχε πλούσια γεύση και υπέροχο άρωμα. Το ίδιο απολαυστικό ήταν το «στιφάδο», μία πολύ ενδιαφέρουσα δημιουργική εκδοχή της σεφ, μια πεντανόστιμη τραγανή κροκέτα με κουνέλι και καραμελωμένο κρεμμύδι. Το χειροποίητο tortellini με γέμιση από ricotta και μανιτάρι, παρμεζάνα ωρίμανσης και φουντούκι μας άρεσε τόσο που το παραγγείλαμε και δεύτερη φορά. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και το southern style chicken με maple-chili glaze σε προζυμένιο ολόφρεσκο  ψωμάκι μπριός, που το ψήνουν καθημερινά στο μαγαζί. Το apple caramel cake, με την υπέροχη κρέμα με βάση το ρούμι και τη βουτυρένια σως καραμέλας συμπλήρωσε ιδανικά το γεύμα μας.

Και τι ήπιαμε; Πεντανόστιμα κοκτέιλ. Ο έμπειρος και πολύ εξυπηρετικός σερβιτόρος μας ενημέρωσε πως όλα τα κοκτέιλ του μενού έχουν ως βάση house made λικέρ, βερμούτ και bitters που παράγουν οι bartender καθημερινά στο εργαστήριο του μαγαζιού. Έχουν επιλογές σε κλασικά και signature κοκτέιλ αλλά προωθούν περισσότερο εκείνα χωρίς συνταγή. Αυτό μας άρεσε πολύ. Συζητάς με τον bartender σχετικά με τις γεύσεις και τα ποτά που προτιμάς και εκείνος σου ετοιμάζει το αντίστοιχο κοκτέιλ. Η εμπειρία, το μεράκι και η διάθεσή τους να προσφέρουν κάτι απολαυστικό μας κέρδισε. Καθένα από τα κοκτέιλ που πήραμε ήταν διαφορετικό και δεν υπήρχε κάποιος από την παρέα που να μην το ευχαριστήθηκε. Για τους οινόφιλους έχουν ενδιαφέρουσες επιλογές σε ποτήρι και φιάλη από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα.

Η βραδιά κύλησε φανταστικά με μουσικές από βινύλια, Soul, Afro, R&B, Funk, Motown και Soulful jazz. Το μουσικό πρόγραμμα επιμελείται ο Βαλάντης Τερζόπουλος (Electric Looser), με μια ομάδα σταθερών και guest Dj’s που δίνουν χρώμα στις βραδιές της Σβούρας.

Κόκκινη Σβούρα

Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι
  • Τηλέφωνο: 211-01.25.454
  • Ωράριο: Καθημερινά 12.00 - 01.00

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών