ΕΞΟΔΟΣ

Wild Poppies: Το after office bar που έλειπε από την Αθήνα

Σούσι, gyoza, κάρι και όλος ο κόσμος που μετά το γραφείο δεν γυρίζει σπίτι τις καθημερινές σε ένα bar-restaurant που πήρε πρόσφατα θέση σε μια γνώριμη στοά στη Σταδίου.

30.01.2024| Updated: 16.02.2024
Wild Poppies: Το after office bar που έλειπε από την Αθήνα

Κάθομαι στον καναπέ απέναντι από το κεντρικό μπαρ και σκέφτομαι πως μάλλον έχω deja vu. Έχω ξανάρθει πολλές φορές σε αυτό το μέρος όπου πάρα πολύς κόσμος χορεύει με κέφι, μόνο που τότε το έλεγαν Kitty Cat ή, αργότερα, Dybbuk. Τα μαγαζιά είναι κι αυτά σαν τα σπίτια, διοχετεύουν μέσα τους καλή (ή κακή) ενέργεια από τους προηγούμενους ενοίκους. Το σημείο που λειτουργεί σήμερα το νέο Wild Poppies θεωρώ πως είναι «καταδικασμένο» σε καλά vibes και αυτό πιστοποίησε η επίσκεψή μας την περασμένη Τρίτη. Στις 20.30 μπήκαμε σε ένα φροντισμένο ωραίο bar restaurant όπου έτρωγαν δέκα άνθρωποι και δυο ώρες αργότερα, μέχρι να τελειώσουμε το γλυκό, καλοντυμένοι millennials γέμισαν το μπαρ και τα τραπέζια, η ένταση της μουσικής είχε ανέβει αισθητά, οι σερβιτόροι ήταν συνεχώς απασχολημένοι και η στοά όλο και γέμιζε εξοδούχους. Το πάρτι είχε μόλις ξεκινήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣHam on Rye: Στο νέο μπαρ των Εξαρχείων φτιάχνουν τα κλασικά κοκτέιλ που ψάχναμεHam on Rye: Στο νέο μπαρ των Εξαρχείων φτιάχνουν τα κλασικά κοκτέιλ που ψάχναμε Τo Wild Poppies είναι φτιαγμένο από ανθρώπους που ξέρουν πώς να κάνουν ωραία μαγαζιά (Αφοί Πιτσιλή, βλ. Balthazar, Dopios, κ.ά). Ο χώρος έχει ζεστά χρώματα, θερμά κόκκινα και κεραμιδί, κάτι από Άπω Ανατολή και Κίνα, μαζί με έναν εξωτισμό από το Βασίλειο του Σιάμ, ιδεογράμματα και ένα μπαρ-παγόδα που ήταν εκεί από παλιά. Πανασιατικό (Pan Asian) είναι και το φαγητό, από ρολά σούσι μέχρι noodles, buns, spring rolls και curry. Τα μισά πιάτα του καταλόγου ανήκουν στην κατηγορία bar food, κι αυτό το λέω μόνο για καλό, καθώς το μπαρ του είναι δυνατό, με ωραία signature cocktails και χρειάζεται, όσο πίνει κανείς να μπορεί να τσιμπολογάει κάτι νόστιμο. Για όσους αποφασίσουν να δειπνήσουν βέβαια, υπάρχουν επιλογές σε κυρίως πιάτα και αρκετά για τη μέση (to share).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣGalaxy, μπαρ από το 1972: Κλασικά κοκτέιλ από την πιο σοφιστικέ μπάρα της ΑθήναςGalaxy Bar: 5 κλασικά κοκτέιλ από την πιο σοφιστικέ μπάρα της ΑθήναςΟ κατάλογος έχει περίπου 25 είδη, τα περισσότερα ορεκτικά και πρώτα, από τα οποία πήραμε ένα νόστιμο tuna roll, το τηγανιτό ταϊλανδέζικο κοτόπουλο, τα ζουμερά udon με διάφορα μανιτάρια που αναδείχθηκαν το πιάτο της βραδιάς, κι ένα πράσινο κάρυ με μοσχάρι, που αν είχε λίγη ακόμη αρωματική έξαψη μαζί με την ωραία κάψα θα ήταν καλύτερο. Το κοκτέιλ Sakura με γιαπωνέζικο dry gin και σάκε βερμούτ, που φτιάχνουν εντός, ήταν ένα ουμάμι ποτό που θα έπινα ευχαρίστως ξανά και ξανά. Ωραία εκδοχή και του κλασικού Mule, το δικό τους Τοκyo Mule με σιρόπι αγγούρι και ginger beer, που πήρε η συνδαιτυμόνας μου και τη δρόσισε με όλα τα καυτερά που έρχονταν από την κουζίνα. Εδώ μαγειρεύει κατά βάση ο Σπύρος Μαυροειδής, γνωστός για την ροπή του προς τα ασιατικά και διεθνή πιάτα. Θα θέλαμε να επιστρέψουμε για κάτι nikkei, τα tiradito και ceviche που δεν δοκιμάσαμε, για τη nam tok σαλάτα με μοσχάρι και το επιδόρπιο με τσάι Matcha που είχε τελειώσει. Το γλυκό με τη σοκολάτα, σουφλέ με κρεμ ανγκλαίζ και παγωτό φιστικοβούτυρο, αν και σκεφτήκαμε από κοινού με την Α.Σ. πως δεν ταίριαζε και τόσο στο μενού, μας ενημέρωσαν πως είναι το best seller, γιατί, μαντέψτε, όλοι λατρεύουν την ζεστή σοκολάτα που ρέει σε ένα πιάτο με κρέμα βανίλιας.

Το Wild Poppies είναι ιδανικό μέρος για after office ποτά, ειδικά για όσους εργάζονται στο κέντρο, επίσης είναι μια καλή περίπτωση για χαλαρό δείπνο και κοκτέιλ με φίλους αλλά το προτείνουμε και για ένα οποιοδήποτε βράδυ καθημερινής όταν με δυσπιστία θα αναρωτηθείτε, πού να βγείτε για να δείτε κόσμο. Παρασκευή και Σάββατο για όσους θέλουν να χορέψουν. Απαιτείται κράτηση.

Wild Poppies

Σταδίου 7, Αθήνα
  • Τηλέφωνο: 210-32.33.334
  • Κόστος: 35-40 ευρώ/άτομο, κοκτέιλ από 10 ευρώ.
  • Ωράριο: Kαθημερινά από τις 19:00 μέχρι αργά

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Μπαρ

Αθήνα

Σύνταγμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών