ΑΓΟΡΑ PROMOTED

To 4 SEASONS ORGANIC FOOD MARKET προτείνει λουκάνικα χωρίς συντηρητικά; Κι όμως!

Κάθε μήνα το 4SEASONS FOOD MARKET μάς προτείνει εκλεκτά προϊόντα Ελλήνων παραγωγών που αξίζει να γνωρίσουμε. Αυτό τον μήνα, είναι το κρέας και τα αλλαντικά της Genes & Nature από αυτόχθονες ελληνικές φυλές, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα. Ό,τι πρέπει για το αποκριάτικο τραπέζι μας!

27.02.2024| Updated: 28.02.2024
To 4 SEASONS ORGANIC FOOD MARKET προτείνει λουκάνικα χωρίς συντηρητικά; Κι όμως!

Το 4 SEASONS ORGANIC FOOD MARKET είναι το πρώτο κατάστημα με βιολογικές και παραδοσιακές τροφές στο κέντρο της Αθήνας. Άνοιξε το 2006 ως αποτέλεσμα του πάθους που είχαν δύο αδέρφια, ο Βασίλης και ο Γιώργος Σουβατζόγλου, για την υγιεινή διατροφή και τα ποιοτικά προϊόντα και εξελίχθηκε σε προορισμό για όσους αναζητούν ποικιλία προϊόντων που καλύπτουν τις διατροφικές τους ανάγκες και για όσους θέλουν να ανακαλύψουν τα πιο πρόσφατα διατροφικά trends. Μία «βιβλιοθήκη» γεύσεων που μπορείς να χαθείς για ώρες χαζεύοντας στα ράφια τους ή στο e-shop τους την ποικιλία προϊόντων που φέρνουν από όλη την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, πολλά δε από τα οποία συστήνονται για πρώτη φορά στον Έλληνα καταναλωτή. Βασικές αξίες του 4 SEASONS ORGANIC FOOD MARKET που χαρακτηρίζουν την προσπάθεια είναι: η εποχικότητα (φρούτα και λαχανικά από παραδοσιακούς σπόρους που μεγαλώνουν στην εποχή τους), η υποστήριξη μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων, η προτεραιότητα στη φιλοσοφία της βιολογικής καλλιέργειας και η αποφυγή χρήσης φυτοφαρμάκων, χημικών λιπασμάτων και μεταλλαγμένων τροφών και τέλος, η προτεραιότητα στην ηθική καλλιέργεια και εμπόριο.


Αυτόν τον μήνα, μιας και μπαίνουμε σε περίοδο Αποκριάς, μας προτείνουν να αναζητήσουμε και να δοκιμάσουμε τα προϊόντα της ελληνικής εταιρείας Genes & Nature, η οποία ιδρύθηκε το 2020 από Έλληνες εκτροφείς παραγωγικών ζώων, αποκλειστικά Αυτοχθόνων Ελληνικών Φυλών. Στη γκάμα των προϊόντων της εταιρείας περιλαμβάνονται μπιφτέκια, μπέργκερ και λουκάνικα χωρίς συντηρητικά, απαλλαγμένα από κάθε είδους επιβλαβή συστατικά, πρόσθετα ή κατάλοιπα.
Το κρέας προέρχεται από ζώα βιολογικής εκτροφής, αυτόχθονων φυλών, όπως είναι η Βραχυκερατική φυλή βοοειδών και ο Μαύρος Χοίρος, τα οποία βόσκουν ελεύθερα σε ημιορεινά και ορεινά βοσκοτόπια (έως και 1.600 μ. υψόμετρο). Ζώντας στο πραγματικό, φυσικό τους περιβάλλον όπως ακριβώς το έκαναν εδώ και αιώνες, απολαμβάνουν την πλούσια ελληνική χλωρίδα και ζουν μια πιο φυσική ζωή απαλλαγμένα από πολλές ασθένειες και φαρμακευτικές παρεμβάσεις που αποτελούν δυστυχώς τον κανόνα σε στάβλους εντατικής εκτροφής. Όπως λένε οι ίδιοι οι εκτροφείς της Genes & Nature, «Η συνταγή μας είναι απλή, αφήνουμε τη φύση να κάνει τη δουλειά της, χωρίς βιασύνη, και με τη λιγότερη δυνατή παρέμβαση».


Ο τρόπος εκτροφής μπορεί να είναι ο παραδοσιακός, ωστόσο όσον αφορά στην παραγωγή των προϊόντων της, η Genes & Nature εφαρμόζει σύγχρονες επιστημονικές πρακτικές. Όλα τα προϊόντα της έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έτσι, έχουν κατορθώσει να φτιάξουν λουκάνικα χωρίς συντηρητικά και χωρίς θερμική επεξεργασία. Πώς; Με τη μέθοδο της ψυχρής παστερίωσης πετυχαίνουν να πάρουν ένα ασφαλές προϊόν που διατηρεί τα πλούσια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τα θρεπτικά συστατικά του κρέατος, ενώ με διάφορες φυσικές ουσίες όπως το εκχύλισμα ελιάς και τα αρωματικά φυτά έχουν καταφέρει να υποκαταστήσουν εντελώς τα χημικά συντηρητικά.

4 SEASONS ORGANIC FOOD MARKET

Νίκης 30, Σύνταγμα
  • Τηλέφωνο: 210-32.29.078
  • Website: www.4seasons.bio
  • Delivery: Wolt: 4 SEASONS ORGANIC FOOD MARKET
  • Instagram: 4seasonsbio

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών