ΑΓΟΡΑ PROMOTED

To 4 SEASONS FOOD MARKET προτείνει τα παραδοσιακά βιολογικά τουρσιά Μανού

Κάθε μήνα το 4 SEASONS FOOD MARKET μάς προτείνει εκλεκτά προϊόντα Ελλήνων παραγωγών. Αυτόν τον μήνα, μας συστήνει τα τουρσιά Μανού, παραδοσιακά τουρσιά ζυμωμένα σε δρύινα βαρέλια, φτιαγμένα με τέχνη και μεράκι.

To 4 SEASONS FOOD MARKET προτείνει τα παραδοσιακά βιολογικά τουρσιά Μανού

Σημείο συνάντησης για κάθε καλοφαγά αλλά και για όποιον ενδιαφέρεται για το περιβάλλον και για το τι μπαίνει στο πιάτο του, το 4 SEASONS FOOD MARKET αποτελεί ένα «θησαυροφυλάκιο» εκλεκτών γεύσεων στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί θα πάμε για να ψωνίσουμε ωραία, δροσάτα βιολογικά φρέσκα λαχανικά και φρούτα, απαλλαγμένα από χημικά, καθώς επίσης και μια ευρεία γκάμα προϊόντων για το καθημερινό μας τραπέζι τα οποία καλύπτουν κάθε διατροφική ανάγκη και ανταποκρίνονται σε κάθε διατροφικό lifestyle. Κυρίως όμως είναι ένα κατάστημα που συγκεντρώνει και προβάλλει ό,τι καλύτερο παράγει η Ελλάδα σήμερα, ένα κατάστημα που αποτελεί «βιτρίνα» της ελληνικής παραγωγής τροφίμων. Κι όλα αυτά χάρη στην επιμονή και το πάθος των δύο ιδιοκτητών, των αδερφών Βασίλη και Γιώργου Σουβατζόγλου, οι οποίοι αναζητούν ποιοτικά τρόφιμα από όλη την χώρα, ταξιδεύουν, επισκέπτονται παραγωγούς και ελέγχουν επισταμένως τι θα μπει στο ράφι του 4 SEASONS. Έτσι, ψωνίζοντας στο κατάστημα ή στο πολύ ενημερωμένο και εύχρηστο e-shop τους, γνωρίζουμε καλύτερα την ίδια μας τη χώρα, ερχόμαστε σε επαφή με τις σπαρταριστές πρώτες ύλες που καλλιεργούνται με σεβασμό στο περιβάλλον και γνωρίζουμε μικρούς αξιόλογους παραγωγούς που επιμένουν ποιοτικά

Αυτόν τον μήνα, μας προτείνουν τα χειροποίητα, απαστερίωτα (ψυγείου), βιολογικά τουρσιά Μανού. Με πρώτες ύλες προερχόμενες από μικρούς Έλληνες παραγωγούς (καρότο, λάχανο, παντζάρι, ρεπάνι), ο μαστερ των ζυμώσεων Μανώλης Πιπίνης προχωράει σε μια παραδοσιακή διαδικασία ζύμωσης της πρώτης ύλης σε δρύινα βαρέλια, χωρίς πρόσθετα χημικά, μόνο με προσθήκη θαλασσινού ανεπεξέργαστου αλατιού και παράγει τέσσερις τύπους: Ξινολάχανο, Καρότο-τζίντζερ, Κόκκινο λάχανο με παντζάρι και μήλο και Λάχανο κίμτσι, ενώ πολύ σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει και μια αρτιζανάλ καυτερή σάλτσα ζυμωμένη κι αυτή με τον ίδιο τρόπο. Η «γλυκιά» οξύτητα στη γεύση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αναπτύσσουν τα λαχανικά κατά τη διάρκεια της ζύμωσης είναι πραγματικά μοναδικά.

Πέραν της νοστιμιάς τους τα τουρσιά Μανού, έχουν και εξαιρετικές διατροφικές ιδιότητες, αφού ως προϊόντα ζύμωσης εφοδιάζουν τονοργανισμό μας με προβιοτικά και ως εκ τούτου εντάσσονται στην κατηγορία των λειτουργικών τροφίμων (functional foods), ένα από τα πιο ισχυρά διατροφικά trends των τελευταίων χρόνων.

Το 4 SEASONS μας προτείνει να δοκιμάσουμε μια καλοκαιρινή μίνι σαλάτα, τονωτική και δροσιστική, με το κλασσικό Ξινολάχανο (Sauerkraut), λίγη σκόνη κουρκουμά και κομματάκια φρέσκου ανανά. Όλα τα είδη βέβαια θα ταιριάξουν γάντι σε σπιτικές εκδοχές αγαπημένων street food όπως το μπέργκερ και το χοτ ντογκ, ως συνοδευτικά σε ψητό κρέας, αλλά και σε υγιεινές συνταγές με λαχανικά, όσπρια, ρύζι ή ζυμαρικά

4 SEASONS ORGANIC FOOD MARKET

Νίκης 30, Σύνταγμα
  • Τηλέφωνο: 210-32.29.078
  • Website: www.4seasons.bio
  • Delivery: Wolt: 4 SEASONS ORGANIC FOOD MARKET
  • Instagram: 4seasonsbio

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

Βιολογικά

Ντελικατέσεν

Σύνταγμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT