ΜΑΓΑΖΙΑ

Η χαρά των βιολογικών

Μπαίνεις καμιά φορά σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων και σε πιάνει μια θλίψη. Πολύ συχνά είναι «φτωχά» και απεριποίητα. Μπαίνεις και στο Gr-eatings (πρώην και προσεχώς …

27.09.2016| Updated: 25.06.2021
Η χαρά των βιολογικών

Μπαίνεις καμιά φορά σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων και σε πιάνει μια θλίψη. Πολύ συχνά είναι «φτωχά» και απεριποίητα. Μπαίνεις και στο Gr-eatings (πρώην και προσεχώς πάλι «4 εποχές») στη Νίκης και θέλεις να τα αγοράσεις όλα. Τόσο όμορφο και περιποιημένο είναι αυτό το μαγαζί και τόσο καλά προϊόντα διαθέτει. Δέκα χρόνων ιστορία, από το μικρό μαγαζάκι στη Βουλής στο λίγο μεγαλύτερο στη Νίκης και εδώ και 2 χρόνια στην ίδια θέση, αλλά διπλάσιο σε τετραγωνικά.

Και τι δεν βρίσκουμε μέσα. Από ειδικό τμήμα καλλυντικών, μπαίνοντας δεξιά, μέχρι ένα μανάβικο που έχει απίστευτη ποικιλία λαχανικών και φρούτων. Από μικρούς Ελληνες παραγωγούς αλλά και εισαγωγής. Βρήκα, ας πούμε, τις φοβερές αγκινάρες της νοτιοδυτικής Γαλλίας και τις νοστιμότατες, αν και άγνωστες στην Ελλάδα, ρίζες topinanbour, ακόμη και γαλλικά κίτρινα κολοκύθια. Οι 4 εποχές ή αλλιώς Gr-eatings πρέπει να έχουν ίσως τον καλύτερο πάγκο μελιού απ’ όσα καταστήματα έχω επισκεφτεί. Περίπου 30 εξαιρετικά ελληνικά μέλια μικρών παραγωγών με όλες τις πιθανές και απίθανες γεύσεις.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών