ΕΞΟΔΟΣ

Comet: Στα Μελίσσια ξέρουν από μπέργκερ

Το καινούργιο μπεργκεράδικο των βορείων προαστίων κάνει την απόσταση από την Καλλιθέα στα Μελίσσια... ένα μπέργκερ δρόμο.

13.10.2023| Updated: 27.10.2023
Φωτογραφίες: Σοφία Παπαστράτη
Comet: Στα Μελίσσια ξέρουν από μπέργκερ

Ξεκινάω βράδυ Τρίτης να πάω από την Καλλιθέα στα Μελίσσια. O χάρτης λέει μισή ώρα. Δεν το λες και λίγο. Ευτυχώς δεν έχει κίνηση. Σκόπος του «ταξιδιού» μου είναι να δοκιμάσω ένα μπέργκερ που ανακάλυψα πρόσφατα στα σόσιαλ και μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Στα Μελίσσια η θερμοκρασία είναι 3-4 βαθμούς πιο κάτω σε σχέση με τα νότια και δεν έχω ντυθεί κατάλληλα. Στο κέντρο τους δεν κυκλοφορεί ψυχή. Παρκάρω έξω από τον προορισμό μου. Το Comet είναι ένα γωνιακό μαγαζί μοντέρνας αισθητικής, με τζαμαρίες γύρω-γύρω, murals στους τοίχους, έντονα χρώματα. Δεν μου κάνει και την καλύτερη πρώτη εντύπωση. Το μαγαζί είναι σχεδόν άδειο και παίζει δυνατά –κατά τη γνώμη μου πιο δυνατά από ότι χρειάζεται– έναν μονότονο τραπ ρυθμό. Παραγγέλνω τρία burger. «Ήρθα που ήρθα, ας δοκιμάσω», σκέφτομαι. Παίρνω το cheese burger, το μεξικάνικο και το BLT. Μετά από λίγη ώρα τα πιάτα φτάνουν. Η παρουσίαση είναι λιτή και απέριττη, ίσως και να παραείναι. Το burger κάπως άχαρα τοποθετημένο σε ένα πιάτο και δίπλα ένα γκρι μπολάκι με τηγανητές γλυκοπατάτες. Πιάνω πρώτα το μεξικάνικο. Μου αρέσει η αίσθηση του μαλακού ψωμιού και η μυρωδιά του. Το ζουλάω για να το φέρω στα μέτρα μου και βγάζει τα ζουμιά του. Αρχίζει και με κερδίζει. Τρώω μια μεγάλη μπουκιά και τότε όλα γίνονται καλύτερα. Η μουσική αρχίζει να με διασκεδάζει, οι γλυκοπατάτες μου φαίνονται λαχταριστές και ο χώρος ξαφνικά γίνεται ζεστός και χαρούμενος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣLatraac: Για σκέιτ, μπέργκερ και άραγμα στον πιο κουλ κήπο της ΑθήναςLatraac: Για σκέιτ, μπέργκερ και άραγμα στον πιο κουλ κήπο της Αθήνας

Το burger ήταν άψογο. Το ψωμάκι ήταν μυρωδάτο, αφράτο, αρκετά μαλακό, χωρίς όμως να χάνει την ιδιότητα να συγκρατά το εσωτερικό: το διπλό smash μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κρέας από τη Θεσσαλία ήταν ψημένο ομοιόμορφα εξωτερικά και εσωτερικά μέτριου ψησίματος, ζουμερό και τρυφερό στο δάγκωμα. Πάνω στο μπιφτέκι το λιωμένo —και αυτό διπλό– αυθεντικό American cheese έδινε την απαραίτητη λιπαρότητα και την έξτρα γεύση. Οι πίκλες κρεμμυδιού, που από ό,τι μου είπαν αργότερα ήταν χειροποιήτες, και οι πιπερίτσες χαλαπένιος πρόσθεταν τον καυτερό, τον ξινό και ταυτόχρονα τον γλυκό τόνο απόλυτα ισορροπημένα. Το χειροποίητο γουακαμόλε από φρέσκο αβοκάντο ταίριαζε πολύ και τα νάτσος πρόσθεταν μια ωραία τραγανή υφή. Στην ίδια φιλοσοφία ήταν και το BLT: διπλό, μπιφτέκι, διπλό τυρί, σπιτική μπάρμπεκιου σος και μαγιονέζα, νόστιμες και σε αρκετή ποσότητα (ίσως να χρειάζεται λίγο λιγότερη), ψημένο και τραγανό μπέικον, iceberg δροσερό και φρέσκο. Το cheese ήταν και αυτό νοστιμότατο. Η ιδέα να βάλουν χειροποίητη σος από δικές τους πίκλες αγγουριού αντί για τις πίκλες μόνες τους μου άρεσε πολύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣτην Πετρούπολη φάγαμε ένα από τα πιο νόστιμα μπέργκερ της πόληςΣτην Πετρούπολη φάγαμε ένα από τα πιο νόστιμα μπέργκερ της πόλης

 

Πίσω από το σχετικά καινούργιο Comet -–άνοιξε αρχές Ιούνίου– βρίσκονται τρεις φίλοι. Ο bartender Σωτήρης Σμυρλής και o σεφ Ανδρέας Μούτσας, γέννημα θρέμα Μελισσιώτες, και ο Κωνσταντίνος Βλαντίκας, επίσης σεφ. «Έχουμε φάει ένα εκατομμύριο μπέργκερ στη ζωή μας», λέει ο Σωτήρης. «Έλειπε από την αγορά των Μελισσίων ένα καλό μπεργκεράδικο και είπαμε να το δοκιμάσουμε. Πάντα μας άρεσαν τα smash burgers. Ξεκινήσαμε πριν 2-3 χρόνια να σχεδιάζουμε το πρότζεκτ», συμπληρώνει. «Τα κάνουμε όλα χειροποίητα. Εκτός από το ψωμάκι που μας το κάνει ένας φούρνος. Είναι potato bun με πατατάλευρο, αυτό είναι που το κάνει τόσο μαλακό και νόστιμο. Τις σάλτσες και τις πίκλες τις κάνουμε εμείς, καραμελώνουμε μόνοι μας τα κρεμμύδια. Θέλουμε όλα να περνάνε από τα χέρια μας και να ξέρουμε ακριβώς τι υλικά βάζουμε στο μπέργκερ», λέει ο Αντρέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜε τον Νίκο Μαρόλη και την παρέα του φτιάξαμε viral μπέργκερ για το TikTokΜε τον Νίκο Μαρόλη και την παρέα του φτιάξαμε viral μπέργκερ για το TikTok

Στο μενού έχουν και άλλα ωραία, τα bao buns με ψωμάκια ατμού που φτιάχνουν οι δύο σεφ με διάφορες γεμίσεις όπως τραγανές γαρίδες, τηγανητό κοτόπουλο και χοιρινό με σάλτσα hoisin είναι πολύ δημοφιλή. Προσφέρουν επίσης, μια μικρή λίστα με signature κοκτέιλ, απλά, κάπως σπιτικά και πολύ νόστιμα, όλα σε συνταγές του Σωτήρη. Δοκίμασα το Wild Child με βότκα, τζίντζερ, λάιμ, πουρέ φράουλας και cranberry που ταίριαξε πολύ ωραία με τα μπέργκερ.

Το Comet μπήκε επάξια στον γαστρονομικό μου χάρτη και το Καλλιθέα – Μελίσσια έγινε… ένα μπέργκερ δρόμος!

Comet Street Gourmet

Σωκράτους 3, Μελίσσια
  • Τηλέφωνο: 210-70.01.407
  • Ωράριο: Καθημερινά 15.00-00.00
  • Κόστος: 25-30 ευρώ/ (χωρίς τα ποτά)

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών