ΠΡΟΣΩΠΟ

Με τον Νίκο Μαρόλη και την παρέα του φτιάξαμε viral μπέργκερ για το TikTok

Στο διαμέρισμά του, στα Ιλίσια, ο νεαρός σεφ φτιάχνει νόστιμες συνταγές που γίνονται viral. Όσο για τις δοκιμές που κάνει με τους 20άρηδες φίλους του, είναι το πιο απολαυστικό πράγμα που είδαμε τελευταία στο TikTok.

26.06.2023| Updated: 27.06.2023
Φωτογραφίες: Άγγελος Γιωτόπουλος
Με τον Νίκο Μαρόλη και την παρέα του φτιάξαμε viral μπέργκερ για το TikTok

Η κουζίνα είναι πεντακάθαρη και όλα τα σκεύη σε τάξη. Tα ειδικά φώτα με το λευκό στεφάνι είναι στημένα και έτοιμα για το γύρισμα. Στα ταψιά έχει έτοιμα ψημένα μπιφτέκια για μπέργκερ. Βρισκόμαστε στα Ιλίσια, στο διαμέρισμα–στούντιο του σεφ και ΤikΤoker Νίκου Μαρόλη. Τους τελευταίους μήνες ο Μαρόλης έχει γίνει διάσημος για τα βίντεο που ανεβάζει στο TikTok και στο instagram με δικές του συνταγές. Το περιεχόμενό του ξεχωρίζει και καταφέρνει να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το χαρακτηριστικό σε αυτά τα βίντεο είναι η δοκιμή που κάνει στο τέλος με τους 20άρηδες φίλους του, που είναι τόσο αυθόρμητη, φρέσκια και διασκεδαστική, που κολλάς και θέλεις να την ξαναδείς.

«Είναι όντως αληθινό όπως και οι εκφράσεις μας», λέει ο Μαρόλης. «Απλά στήνουμε το κινητό και κάνουμε ότι δεν υπάρχει. Κάνουμε ό,τι μας βγει εκείνη τη στιγμή. Φτιάχνουμε ένα 7λεπτο βίντεο, το ξεσκονίζουμε και κρατάμε τα καλύτερα σημεία. Έτσι ξεκινήσαμε, παρεΐστικα. Κάλεσα όλους τους φίλους μου και κάναμε ένα βίντεο», συμπληρώνει. «Είναι ευκαιρία να μαζευτούμε και να περάσουμε χρόνο μαζί. Θα κάνουμε τις λήψεις μας και μετά θα αράξουμε και θα δούμε μπάλα», λέει ο Γιώργος που είναι φίλος και συγκάτοικος του νεαρού σεφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜια foodie βόλτα στην Αθήνα με τα κορίτσια από τα patiniaΜια foodie βόλτα στην Αθήνα με τα κορίτσια από τα patinia

Ο Μαρόλης είναι 23 χρονών. Αφού τελείωσε τη σχολή μαγειρικής, έκανε την πρακτική του στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία δίπλα στον Αστέριο Κουστούδη και στη συνέχεια στο Il Postino στο Κολωνάκι. Τώρα δουλεύει στην οικογενειακή επιχείρηση, στο κρεοπωλείο του πατέρα του Γιάννη Μαρόλη στα Εξάρχεια. Το κρεοπωλείο έχει προβληθεί πολλές φορές από τα ΜΜΕ και είναι γνωστό για τα ποιοτικά κρέατα και τις διαφόρων ειδών κοπές που προσφέρει. «Δουλεύω στο μαγαζί από πολύ μικρός, απ’ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Εκεί έμαθα την τέχνη του κρέατος και στη σχολή μαγειρικής όλα τα υπόλοιπα. Τώρα δουλεύω full time στο μαγαζί των γονιών μου».

Τον περασμένο Νοέμβριο ξεκίνησε να φτιάχνει και να ανεβάζει βίντεο στο TikTok και στο instagram. Tον Γενάρη κaτάφερε να γίνει viral με πάνω απο 700 χιλιάδες προβολές και στις δύο πλατφόρμες. «Στην αρχή δεν τα πήγαινα καθόλου καλά. Τα βίντεο δεν είχαν σκέψη από πίσω. Ασχολήθηκα με τη δομή. Κατάλαβα ότι ο θεατής δεν πρεπει να χορταίνει και όταν τελειώσει το βίντεο να θέλει να το ξαναδεί. Δεν θελω να είναι τέλειο το βίντεο θέλω να φαίνεται ότι είναι χειροποίητο και ερασιτεχνικό. Το τέλειο κουράζει. Θυμάμαι ανέβασα ένα βίντεο με ταρτάρ και έγινε χαμός! Έγινε viral γιατί μπήκανε και πολλοί vegan να γράψουν αρνητικά».

Στο σαλόνι ακούγεται τραπ. Τα υπόλοιπα μέλη της παρέας, κάθονται στους καναπέδες χαζεύουν στα κινητά και περιμένουν υπομονετικά να έρθει η ώρα της δοκιμής. «Σήμερα δεν είμαστε όλη η παρέα, κανονικά είναι πάνω από 15 άτομα», λέει ο Ράσελ. «Κάνουμε όλοι πολλές δουλειές και τρέχουμε όλη την ημέρα. Έχουμε djs, μουσικούς, χορευτές, αθλητές, μοντέλα. Άλλοι είναι φαντάροι τώρα. Μένουμε όλοι Αθήνα στο κέντρο και απολαμβάνουμε πολύ αυτή τη μάζωξη που κάνει ο Νίκος», προσθέτει ο Ανδρέας.

Το γύρισμα χωρίζεται σε δύο μέρη: στην παρασκευή της συνταγής και στη δοκιμή. Ο Γιώργος τραβάει με το κινητό όλα τα βήματα της συνταγής -όλα γίνονται με το κινητό. Έπειτα στήνουν την κάμερα και δοκιμάζουν. «Ησυχία!», λέει ο Γιώργος και το γύρισμα ξεκινάει. Η μουσική μπαίνει στο mute. Ο Μαρόλης τρίβει το πιπέρι, κοπανάει το μπιφτέκι για να το κάνει smashed και ψιλοκόβει το κρεμμύδι. Οι κοφτές κινήσεις βοηθάνε στα κοφτά καρέ. «Βάλε πάλι το πιπέρι», λέει ο Γιώργος. «Οι θεατές παρατηρούν και την κάθε λεπτομέρεια όποτε προσέχουμε πολύ να μην έχουμε αστοχίες στα βίντεo», προσθέτει.

«Μαγειρικά σε βοηθάει να εξελίσσεσαι αυτό το project;», ρωτάω τον Μαρόλη. «Ναι πολύ. Έχω χίλιες ιδέες για συνταγές αλλά πάντα πρέπει να βάζω την προσωπική μου πινελιά. Η μητέρα μου είναι ο πιο αυστηρός κριτής μου αλλά νομίζω το κάνει επίτηδες για να εξελίσσομαι».

»Έχω ρίξει κλάμα για να καταφέρω να φτιάξω το κρουασάν σωστά. Όταν κατάλαβα το λάθος του άρχισα να φτιάχνω τα πιο αφράτα και φουσκωτά κρουασάν χωρίς μηχανή, μόνο με τον πλάστη. Βέβαια χάλασα πολλά κιλά ζύμης!», λέει και γελάμε. Παρατηρώ ότι μιλάει για εστιατορικές τεχνικές με όρους επαγγελματικής μαγειρικής. «Στα γλυκά είμαι καλύτερος γιατί απαιτούν πειθαρχία και αυτό με βοηθάει να συγκεντρώνομαι. Μου αρέσει πολύ να δουλεύω με τη ζύμη γιατί είναι κάτι ζωντανό και φυσικό. Άλλη τρέλα που έχω αυτόν τον καιρό είναι το γκουαντσάλε. Φτιάχνω το δικό μου με χοιρινά από την Καρδίτσα. Είναι μια συναρπαστική διαδικασία γιατί ξεκινάς τώρα και παραλαμβάνεις το τελικό προϊόν μετά από 6 μήνες».

»Μου αρέσει πολύ να συνεργάζομαι με καλούς παραγωγούς. Το σημαντικότερο που έμαθα στη Μεγάλη Βρεταννία είναι ότι τα υλικά πρέπει να είναι ποιοτικά και όσο και να πειραματίζεσαι με μία συνταγή το τελικό γευστικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι απόλυτα ισορροπημένο. Αυτό το τηρώ κατά γράμμα».

Για τον Γαστρονόμο ο Μαρόλης ετοίμασε το Burger του Elvis, μόνο που αντί για ψωμάκια για μπέργκερ χρησιμοποίησε ψωμί μπριος για σάντο. Το ψωμί ήταν ειδική παραγγελία από τον φούρνο Ρίζες στα Εξάρχεια. Το κρέας ήταν μοσχαρίσιο από το οικογενειακό κρεοπωλείο, περασμένο μία φορά. Τη μαρμελάδα την έφτιαξε από μπανάνα και τη σος από φυστικοβούτυρο όλα από το μηδέν και όλα νόστιμα. «Δεν μαγειρεύω ποτέ για μένα, πάντα θέλω να μοιράζομαι και μου αρέσει να παρατηρώ τις αντιδράσεις και τις εκφράσεις αυτών που δοκιμάζουν. Η γνώμη μου για τα social media είναι ότι πρέπει να το κοιτάς πιο συναισθηματικά αυτό που κάνεις και να μην το κάνεις μόνο για τα λεφτά. Έχω καταφέρει να έχω ένα εισόδημα από τις χορηγίες στο TikTok. Στόχος μου είναι να το εξελίξω. Θέλω να φτιάξω ένα στούντιο και να γίνομαι συνέχεια πιο δημιουργικός. Όπως τότε που κέρδισα έναν πανελλήνιο διαγωνισμό μαγειρικής. Μάντεψε τι έφτιαξα. Μπάμιες με κοτόπουλο, που δεν τις τρώω με τίποτα. Ήθελα να βάλω μια πρόκληση στον εαυτό μου. Ήθελα να τις φτιάξω έτσι ώστε να μπορώ να τις φάω. Και τα κατάφερα και κέρδισα και τον διαγωνισμό!».

«Για μπάμιες μιλάς τόση ώρα;», τον διακόπτει ο Γιώργος. «Έλα Παναγία μου. It’s burger time!»

Έρχεται η στιγμή της δοκιμής. Είναι το ίδιο απολαυστική live όσο και στα βίντεο στο TikTok. Όλοι συμμετέχουν, τρώνε και σχολιάζουν. «Μάγκες, ελάτε τρώμε», λεει ο Γιώργος. «Ωραία η μπανάνα σκάει το sweetness δεν έχει τίποτα crunchy είναι όλο fluffy», λέει ο Ανδρέας. «Το φυστικοβούτυρο σκάει;», ρωτάει με αγωνία ο Μαρόλης. «Ωχ μάνα μου τι είναι αυτά; Μπρο, νομίζω έπιασε φωτιά η τηλεόραση», λέει ο Εμμάνουελ και σκάνε όλοι στα γέλια.

Υπάρχει ένας ολόκληρος παράλληλος κόσμος στο TikTok. Οι 20άρηδες το χρησιμοποιούν για ενημέρωση για ψυχαγωγία, έμπνευση, προβολή ακόμη και για δουλειά. Έχει πολύ περιεχόμενο που είναι για πέταμα. Υπάρχει όμως και το ενδιαφέρον TikTok, το δημιουργικό, το φρέσκο και το ωραίο που δίνει την ευκαιρία σε πολλούς να αναδείξουν τα ταλέντα τους, να εκφραστούν και να πετύχουν σε κάτι που έχουν φτιάξει οι ίδιοι από το μηδέν. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι είναι το πιο ανερχόμενο από όλα τα social media και ότι όλοι οι 20άρηδες βρίσκονται εκεί.

«Τίποτα δεν μας ήρθε εύκολα. Τρέχουμε και προσπαθούμε κάθε μέρα. Είμαστε πολύ υποστηρικτικοί μεταξύ μας. Θα παίξει μπάλα ο Ανδρέας, θα πάμε με πανό να τον στηρίξουμε, θα κάνει μια ωραία φωτογράφιση ο Ράσελ, θα την κάνουμε όλοι ριπόστ. Θα πάρει μετάλλιο σε αγώνες ο φίλος μας ο Εμμανουήλ Κάραλης, θα είμαστε εκεί να πανυγηρίσουμε μαζί του. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας. Γι’ αυτό πάμε μπροστά», λέει ο Μαρόλης.

Δείτε εδώ τη συνταγή για το Έλβις μπέργκερ – σάντο του Νίκου Μαρόλη.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών