ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚλασικό τσίζμπεργκερΚλασικό τσίζμπεργκερ (βίντεο)
10' προετοιμασία
1 ώρα και 20' παρασκευή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 1 μπέργκερ

Για τη σος

Για τη μαρμελάδα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το μπέργκερ σάντο του Νίκου Μαρόλη, σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά χωρίς τον πιέζουμε πολύ μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Πλάθουμε τον κιμά σε μπάλα και με τη βοήθεια μιας λαδόκολλας πιέζουμε. Έτσι θα έχουμε το feeling του smashed μπέργκερ.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά στην αρχή για να βγάλει το λίπος του και να τηγανιστεί σε αυτό. Και μετά σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά.
  4. Στο τελείωμα προσθέτουμε το cheddar και περιμένουμε να λιώσει.
  5. Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε το μπέικον. Το αφήνουμε να γίνει σιγά σιγά crispy. Θέλει περίπου 12 λεπτά με δυο γυρίσματα.

Για τη σος

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το φυστικοβούτυρο και το ξύσμα. Ανακατεύουμε καλά με ένα ένα σύρμα χειρός.

Για τη μαρμελάδα

  1. Κόβουμε την μπανάνα σε φέτες.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τις μπανάνες και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά.
  1. Πάνω σε μια λαδόκολλα στήνουμε μία φέτα ψωμί και την αλείφουμε με τη σος φιστικοβούτυρου. Στη συνέχεια βάζουμε το μπέικον και δύο μπιφτέκια με το τυρί τους. Στη δεύτερη φέτα ψωμιού απλώνουμε τη μαρμελάδα μπανάνας.
  2. Τυλίγουμε το sando σε λαδόχαρτο και το κόβουμε στη μέση. Έτσι θα μπορούμε να δούμε όλα τα layers του μπέργκερ.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Μπανάνα

Άρθρα και Συνταγές με Μπέικον

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών