ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣDonald Pank burgerDonald Pank burgerΣυνταγή για το πιο ζουμερό σπιτικό κλασικό τσίζμπεργκερ, το φαγητό που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι.

 

15' προετοιμασία
14' ψήσιμο
Σύνολο: 29'

Υλικά

Τεμάχια: 6 μικρά μπέργκερ

Διαδικασία

  1. Για το κλασικό τσίζμπεργκερ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά τον κιμά με το κρεμμύδι, την κέτσαπ και τον κόλιανδρο, ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά.
  2. Σχηματίζουμε μπιφτέκια περίπου 6-8 εκ. με πάχος περίπου 1,5 εκ.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.
  4. Τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά στο σχαροτήγανο, για 6 - 7 λεπτά ανά πλευρά, ή μέχρι να γίνουν στο εσωτερικό τους.
  5. Όταν είναι έτοιμα, βάζουμε πάνω σε κάθε μπιφτέκι 1 φέτα τυρί, να λιώσει.
  6. Αλείφουμε τα ψωμάκια με μουστάρδα και κέτσαπ και από πάνω βάζουμε το μπιφτέκι, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τα αγγουράκια.
  7. Κλείνουμε και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

Μυστικά

Αν θέλουμε να τα ψήσουμε στο φούρνο
  • Βάζουμε τα μπιφτέκια στη λαδωμένη σχάρα του φούρνου, ενώ από κάτω τοποθετούμε ένα ταψί για να πέφτουν εκεί τα υγρά. Ψήνουμε σε δυνατό γκριλ, στην πιο ψηλή σκάλα για 6  - 7 λεπτά ανά πλευρά, ή μέχρι να γίνουν στο εσωτερικό τους.
  • Εναλλακτικά, τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 180° C για 12 - 14 λεπτά, γυρίζοντάς τα στο ενδιάμεσο.

Περισσότερα VIDEOS

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινός κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών