5'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε fettuccine alfredo, βράζουμε τα ζυμαρικά (fettuccine ή ταλιατέλες) σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε στην άκρη 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό που τα βράσαμε.
- Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει.
- Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε με μια πιρούνα στην κατσαρόλα με το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμειχθούν τα μακαρόνια με το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το 1 φλιτζ. τσαγιού νερό που κρατήσαμε στην άκρη και το τυρί και ανακατεύουμε να αναμειχθούν μέχρι να σχηματιστεί μια «σάλτσα».
- Πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα τριμμένο τυρί.