5' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε fettuccine alfredo, βράζουμε τα ζυμαρικά (fettuccine ή ταλιατέλες) σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε στην άκρη 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό που τα βράσαμε.
  2. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει.
  3. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε με μια πιρούνα στην κατσαρόλα με το βούτυρο.
  4. Ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμειχθούν τα μακαρόνια με το βούτυρο.
  5. Προσθέτουμε το 1 φλιτζ. τσαγιού νερό που κρατήσαμε στην άκρη και το τυρί και ανακατεύουμε να αναμειχθούν μέχρι να σχηματιστεί μια «σάλτσα».
  6. Πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  7. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα τριμμένο τυρί.

Περισσότερα VIDEOS

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών