
10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Προαιρετικά
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε σπαγγέτι aglio e olio αρχικά σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα σπαγγέτι για 1 λεπτό λιγότερο από όοο αναγράφεται στη συσκευασία.
- Παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε για 10 δευτερόλεπτα το σκόρδο και την πιπερίτσα.
- Αν θέλουμε προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και το δεντρολίβανο.
- Προσθέτουμε τα σπαγγέτι, κατευθείαν από την κατσαρόλα με πιρούνα μαζί με το λιγοστό νερό που θα μεταφέρουν, αν θέλουμε τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό και μοιράζουμε στα πιάτα.
- Πασπαλίζουμε αν θέλουμε, με παρμεζάνα και σερβίρουμε τα σπαγγέτι aglio e olio.