10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Προαιρετικά

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε σπαγγέτι aglio e olio αρχικά σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα σπαγγέτι για 1 λεπτό λιγότερο από όοο αναγράφεται στη συσκευασία.
  2. Παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε για 10 δευτερόλεπτα το σκόρδο και την πιπερίτσα.
  3. Αν θέλουμε προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και το δεντρολίβανο.
  4. Προσθέτουμε τα σπαγγέτι, κατευθείαν από την κατσαρόλα με πιρούνα μαζί με το λιγοστό νερό που θα μεταφέρουν, αν θέλουμε τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό και μοιράζουμε στα πιάτα.
  6. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε, με παρμεζάνα και σερβίρουμε τα σπαγγέτι aglio e olio.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT