ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣLight σουτζουκάκια πολίτικαLight σουτζουκάκια πολίτικα

Τι πιο νόστιμο από μερικά ζουμερά κεφτεδάκια με τη συνοδεία μυρωδάτης ντοματοσαλάτας; Επιλέγουμε άπαχο κρέας, αντί για ψωμί βάζουμε βρόμη και εμπλουτίζουμε το μείγμα του κιμά με ντομάτα ή καρότο. Επίσης ψήνουμε αντί να τηγανίσουμε, γλιτώνοντας έτσι αρκετές θερμίδες.

67 Kcal/τεμάχιο

Συνταγή που θα μας εφοδιάσει με αρκετές πρωτεΐνες, σημαντικές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως είναι η βιταμίνη Β12, καθώς και με απαραίτητα ιχνοστοιχεία, όπως είναι ο ψευδάργυρος και το σελήνιο.

Διατροφικά σχόλια: Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος

15' προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τους κεφτέδες

Για την ντοματοσαλάτα

Διαδικασία

Κεφτέδες

  1. Για να ετοιμάσουμε τα κεφτεδάκια σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και 80 ml παγωμένο νερό και ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  2. Στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 20 μικρούς κεφτέδες, τους βάζουμε στο ταψί και τους αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.(Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας κατά το ζύμωμα και το πλάσιμο, τα βουτάμε σε κρύο νερό και συνεχίζουμε.)
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C, στη λειτουργία του αέρα.
  4. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι τα κεφτεδάκια να γίνουν και να ροδίσουν.

Σαλάτα

  1. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  2. Αφήνουμε τη σαλάτα να «σταθεί» για 20 λεπτά προτού τη σερβίρουμε. Με αυτόν τον τρόπο οι γεύσεις και τα αρώματα αναμειγνύονται καλύτερα και η σαλάτα γίνεται πιο ζουμερή.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινός κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών