ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτέδες κοκκινιστοί με τηγανητές πατάτεςΚεφτέδες κοκκινιστοί με τηγανητές πατάτες
15' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πικάντικους χοιρινούς κεφτέδες στο γκριλ, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  2. Στη συνέχεια, καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε έντονα για 5-6 λεπτά.
  4. Προς το τέλος του ζυμώματος προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας παγωμένο νερό και ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
  5. Πλάθουμε κεφτέδες μεγαλούτσικους (50 γρ.), τους πιέζουμε ελαφρώς για να πλατύνουν και τους αραδιάζουμε στο ταψί.
  6. Φουρνίζουμε στο ράφι ακριβώς κάτω από το γκριλ και ψήνουμε για 6 -7 λεπτά από κάθε πλευρά.
  7. Συνοδεύουμε τους πικάντικους χοιρινούς κεφτέδες με αφράτο πουρέ.

Μυστικά

Όσο ψήνονται, εμείς ετοιμάζουμε μια δροσερή πράσινη σαλάτα.

Κόκκινα κρασιά από Λημνιώνα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινός κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών