20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Τεμάχια: 2
Για τα μπιφτέκια
Για τα μανιτάρια
Για την πικάντικη μαγιονέζα
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Μπιφτέκια
- Για να φτιάξουμε Donald Pank burger, σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Πλάθουμε 2 μεγάλα στρογγυλά μπιφτέκια στην ίδια διάμετρο με τα ψωμάκια.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να κάψει καλά, το λαδώνουμε και ψήνουμε τα μπέργκερ μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές αλλά να μη στεγνώσουν.
- Εναλλακτικά, τα ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 190° C, για περίπου 15-20 λεπτά.
Μανιτάρια
- Ρίχνουμε σε ένα βαθύ πιάτο τα αυγά και σε ένα άλλο το πάνκο μαζί με αλατοπίπερο.
- Περνάμε τα μανιτάρια πρώτα από το αυγό και μετά από το πάνκο.
- Τηγανίζουμε τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένια κρούστα.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
- Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, για 15-20 λεπτά.
- Βάζουμε τις πιπεριές και τη μαγιονέζα στον πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αν είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ζεσταίνουμε ελαφρώς στο γκριλ.
- Αλείφουμε τη βάση του ψωμιού με μαγιονέζα, βάζουμε iceberg, ντομάτα, μπιφτέκι, μανιτάρι, τυρί, μπέικον και λίγη μαγιονέζα ακόμα.
- Σερβίρουμε το μπέργκερ μας αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 149.