Συνταγή από το Juicy Grill, το οποίο η γειτονιά του Χολαργού τιμά εδώ και χρόνια για τα μεγάλα, ζουμερά και χορταστικά μπέργκερ. Ένα εύκολο μπέργκερ, πικάντικο και ξεχωριστό. Τη διαφορά κάνει η καυτερή μαγιονέζα και το παναρισμένο μανιτάρι. Αναζητήστε καλά ψωμάκια σε φούρνους.

20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 2 μπέργκερ

Για τα μπιφτέκια

Για τα μανιτάρια

Για την πικάντικη μαγιονέζα

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Μπιφτέκια: Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Πλάθουμε 2 μεγάλα στρογγυλά μπιφτέκια στην ίδια διάμετρο με τα ψωμάκια. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να κάψει καλά, το λαδώνουμε και ψήνουμε τα μπέργκερ μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές αλλά να μη στεγνώσουν. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 190° C, για περίπου 15-20 λεπτά.
  2. Μανιτάρια: Ρίχνουμε σε ένα βαθύ πιάτο τα αυγά και σε ένα άλλο το πάνκο μαζί με αλατοπίπερο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο, ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους, και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Περνάμε τα μανιτάρια πρώτα από το αυγό και μετά από το πάνκο. Τηγανίζουμε τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένια κρούστα. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν το περιττό λάδι. Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, για 15-20 λεπτά.
  3. Βάζουμε τις πιπεριές και τη μαγιονέζα στον πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.
  4. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ζεσταίνουμε ελαφρώς στο γκριλ. Αλείφουμε τη βάση του ψωμιού με μαγιονέζα, βάζουμε iceberg, ντομάτα, μπιφτέκι, μανιτάρι, τυρί, μπέικον και λίγη μαγιονέζα ακόμα. Σερβίρουμε αμέσως.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών