ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Donald Pank burgerDonald Pank burger
Aπίθανο αυτό μπέργκερ, μπιφτέκι με «καραμελωμένες» άκρες και μια ιδιαίτερη, ανεπαίσθητα σκορδάτη σάλτσα μπλε τυριού είναι τα χαρακτηριστικά του.

1 ώρα προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα μπλε τυριού

Για τα μπιφτέκια

Για τα μπέργκερ

Διαδικασία

Σάλτσα μπλε τυριού

  1. Για το Blue Cheese Smokey Burger ξεκινάμε με την σάλτσα και σε μπολ αναμειγνύουμε με σύρμα όλα τα υλικά.
  2. Αφήνουμε τη σάλτσα στο ψυγείο για 2 ώρες, να «δέσουν» οι γεύσεις.

Μπιφτέκια

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε απαλά τον κιμά με αλατοπίπερο. Προσοχή στο αλατοπίπερο, γιατί θα ρίξουμε επιπλέον κατά το ψήσιμο του μπιφτεκιού.
  2. Χωρίζουμε τον κιμά σε 8 μπάλες ίδιου μεγέθους.

Σεισμός στην οικιακή κουζίνα

  1. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει πολύ καλά.
  2. Ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού, βάζουμε μέσα 1-2 μπάλες κιμά και με μια φαρδιά σπάτουλα πιέζουμε να ανοίξουν και να γίνουν λεπτά μπιφτέκια ακαθόριστου σχήματος.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι οι άκρες του μπιφτεκιού και η κάτω πλευρά να καραμελώσουν.
  4. Γυρίζουμε με φαρδιά σπάτουλα τα μπιφτέκια από την άλλη πλευρά και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Ψήνουμε για ακόμη 1-2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει και αυτή η πλευρά, προσέχοντας να μην καεί.

ΒΒQ

  1. Εδώ θα πρέπει οπωσδήποτε να ψήσουμε σε πλάκα ψησίματος είτε έχουμε ψησταριά γκαζιού είτε ψησταριά με κάρβουνα, ώστε να μην διαλυθεί στη σχάρα η μπάλα του κιμά καθώς την πιέζουμε με τη σπάτουλα.
  2. Ζεσταίνουμε καλά την πλάκα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε τις μπάλες κιμά και με μια φαρδιά σπάτουλα πιέζουμε να ανοίξουν και να γίνουν λεπτά μπιφτέκια ακαθόριστου σχήματος.
  3. Μεγάλη προσοχή! Το μπιφτέκι θα το πατήσουμε μόνο μία φορά πριν αρχίσει να ψήνεται. Μετά χάνει υγρά.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι οι άκρες του μπιφτεκιού και η κάτω πλευρά να καραμελώσουν.
  5. Γυρίζουμε με φαρδιά σπάτουλα τα μπιφτέκια από την άλλη πλευρά και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Ψήνουμε για ακόμη 2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει και αυτή η πλευρά.

Μπέικον

  1. Στη ζεστή σχάρα ή στο τηγάνι όπου ψήσαμε τα μπιφτέκια, ψήνουμε και τις φέτες μπέικον μέχρι να γίνουν ελαφρώς τραγανές, για περίπου 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Ψωμάκια

  1. Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια και βουτυρώνουμε καλά τις εσωτερικές τους πλευρές.
  2. Στη ζεστή πλάκα ή στο τηγάνι όπου ψήσαμε τα μπιφτέκια, ψήνουμε τα ψωμάκια από το εσωτερικό τους για 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσουν.

Μπέργκερ

  1. Απλώνουμε στις εσωτερικές πλευρές των ψωμιών από 1 κουτ. σούπας μπάρμπεκιου σος.
  2. Στο κάτω ψωμάκι τοποθετούμε από ένα iceberg, 2 μπιφτέκια εναλλάξ με 2 φέτες μπέικον, 1 κουτ. σούπας από τη σάλτσα μπλε τυριού, 1 κουτ. σούπας από τις πίκλες και 2 ροδέλες κρεμμύδι.
  3. Καλύπτουμε με το πάνω ψωμάκι και σερβίρουμε το Blue Cheese Smokey Burger.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών