ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Bony Fish: Ανακαλύπτοντας τον σεφ Ζήνωνα Χριστοφίδη

Ένας λαμπρός μάγειρας δίνει τα διαπιστευτήριά του στη Χερσόνησο της Κρήτης, σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, πλάι στη θάλασσα.

17.10.2019| Updated: 15.02.2024
Bony Fish: Ανακαλύπτοντας τον σεφ Ζήνωνα Χριστοφίδη

Ένας λαμπρός μάγειρας δίνει τα διαπιστευτήριά του στη Χερσόνησο της Κρήτης, σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, πλάι στη θάλασσα.

Η θέση: Ακριβώς επάνω στην ακτογραμμή ανάμεσα στη Χερσόνησο και στα Μάλια.

Η ατμόσφαιρα: Τον παφλασμό της θάλασσας τον ακούς πεντακάθαρα, αφού το εστιατόριο, και άλλωστε ολόκληρο το πολυτελές ξενοδοχείο, βρίσκονται εκεί που σκάει το κύμα. Διακριτικές διακοσμητικές λεπτομέρειες που δεν έχουν καμία πρόθεση να μας τραβήξουν την προσοχή και να πάρουν το βλέμμα από τη θάλασσα.

Το φαγητό: Λίγο ακόμα καλοκαίρι σερβίρει στο πιάτο μας ο executive σεφ Ζήνωνας Χριστοφίδης που διαχειρίζεται εξίσου καλά τα τρία ετερόκλητα εστιατόρια του Abaton. Στο ψαροφαγικό Bony Fish βάζει κρητικό πρόσημο και απαλά δημιουργικό χάδι. Μαρινάτες σαρδέλες με αφράτη ταραμοσαλάτα θαύμα, εντυπωσιακές νερόπιτες με γαρίδες και σάλτσα ταχίνι, υποδειγματικά βρασμένα (σε dashi) χειροποίητα μακαρόνια με αχινό. Έχουν καθημερινά πρόσβαση σε φρέσκα ψάρια και τα ψήνουν σωστά. Κορυφαίο μιλφέιγ και τάρτα λεμονιού.

Ο λογαριασμός: 30-45€/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Μια μεγάλη λίστα με ελληνικά κρασιά, αρκετά από τον κρητικό αμπελώνα. Επίσης ντόπια αποστάγματα και λικέρ.

Επιπλέον πληροφορίες: Καθημερινά (μέχρι τέλη Οκτώβρη) 12.30-17.00 και 19.00-23.00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών