ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Catari (Μύκονος)

Μια ναπολιτάνικη ταβέρνα ανοίγει για πρώτη φορά την αυλή της με πιάτα αυθεντικά και καλομαγειρεμένα.

26.08.2011| Updated: 25.06.2021
Catari (Μύκονος)

Μια ναπολιτάνικη ταβέρνα ανοίγει για πρώτη φορά την αυλή της με πιάτα αυθεντικά και καλομαγειρεμένα.

Η θέση: Στη Χώρα της Μυκόνου, εκεί όπου βρισκόταν παλιά το Mamacas, απέναντι από τον Λαλαούνη.

Η ατμόσφαιρα: Τέσσερις μεγάλες γλάστρες με γεράνια σε καλωσορίζουν. Κίτρινα τραπεζοκαθίσματα, ζωγραφιστά πλακάκια που θυμίζουν Σικελία, σουπλά και κατάλογοι ασορτί, με τρεις απόλυτα «μεσογειακές» γυναικείες φιγούρες: Τζίνα Λολομπριτζίτα, Κλαούντια Καρντινάλε και Σοφία Λόρεν. Καλαίσθητο και χαριτωμένο.

Το φαγητό: Στην κουζίνα βασιλεύουν τρεις Ιταλοί από το Νότο και το Βορρά της γείτονος. Οι πρώτες ύλες είναι καλές και οι γεύσεις τους καθαρές. Ξεκινήσαμε με φριζέλα, ένα είδος παξιμαδιού με καπονάτα με κάππαρη, κάτι σαν το δικό μας μπριάμ. Γεύση ρουστίκ, θαυμάσια. Η δεύτερη και πιο «εκμοντερνισμένη» φριζέλα με γκοργκοτζόλα, σπεκ και αγκινάρες λαδιού ήταν εξίσου γευστική. Έπειτα έφτασε μια σαλάτα με γαρίδες, μαγιονέζα και κόκκινη λόλα και μια σκιατσάτα (ένα είδος μπρουσκέτας) με αλάτι και δεντρολίβανο, που «τράβηξε» τη λιπαρότητα της μαγιονέζας. Από τα καλύτερα πιάτα της βραδιάς ήταν το μοσχαρίσιο καρπάτσιο, λεπτό και τρυφερό, όπως πρέπει σερβιρισμένο, με πολλή ρόκα και καλή παρμεζάνα. Οι πίτσες έχουν καλή ζύμη, λεπτή, αυθεντική. Ιδανική επιλογή η μαργαρίτα με βουβαλίσια μοτσαρέλα, όπως επίσης αυτή με το καρπάτσιο και το λάδι τρούφας.

Ο λογαριασμός: Αν δεν επιδοθείτε σε γαστρονομικό… όργιο, με 25 ευρώ μπορείτε να φάτε πολύ καλά.

Η κάβα: Μόνο ιταλιάνικα κρασιά, με αρκετές επιλογές και σε ποτήρι.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά κάθε μέρα μέχρι αργά το βράδυ.Το όνομά του σημαίνει Κατερινάκι και είναι παρμένο από το ομώνυμο ιταλικό τραγούδι.

  • Το Catari θα είναι κλειστό από την 2η εβδομάδα του Οκτώβρη μέχρι και τον Απρίλιο του 2012.

Πολυκανδριώτη (απέναντι από τον Λαλαούνη), Χώρα Μυκόνου, τηλ.: 22890-78.571.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών