ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Χαρτί και Καλαμάρι

Ένα αξιόλογο μεζεδοπωλείο στο Πέραμα με καλό φαγητό και όμορφη ατμόσφαιρα.

04.04.2013| Updated: 31.10.2023
Χαρτί και Καλαμάρι

Ένα αξιόλογο μεζεδοπωλείο στο Πέραμα με καλό φαγητό και όμορφη ατμόσφαιρα.

Η θέση: Στην πλατεία Τσορπαζόγλου, επί της Ειρήνης, κεντρικής λεωφόρου του Περάματος.

Η ατμόσφαιρα: Περιποιημένο εδεσματοπωλείο με το διάκοσμο να κινείται σε υπόλευκα χρώματα. Οι καλόγουστες διακοσμητικές λεπτομέρειες (ρολόγια, φωτιστικά κ.ά.) δημιουργούν μια ευχάριστη και νεανική ατμόσφαιρα. Κατά την είσοδο στο μαγαζί, το μάτι κλέβει η μπάρα με τα πολύχρωμα μπουκάλια! Το προσωπικό είναι χαμογελαστό και η εξυπηρέτηση άμεση, ενώ τα τραπέζια έχουν σωστές αποστάσεις μεταξύ τους, για να μη στριμώχνονται οι θαμώνες.

Το φαγητό: Αρχικά, ο μεγάλος κατάλογος με κρεοφαγικές και ψαροφαγικές προτάσεις παραλίγο να μας αποθαρρύνει. Μόλις άρχισαν όμως να έρχονται τα πιάτα – και από τις δύο κατηγορίες – αναθεωρήσαμε μιας και ήταν εξίσου νόστιμα. Ξεκινήσαμε με δύο έκτακτες, πλούσιες σαλάτες· «χαρτί και καλαμάρι» με πρασινάδες ξηρούς καρπούς, καρότο και βινεγκρέτ μελιού και μία ακόμα με πρασινάδες, μαριναρισμένα ντοματίνια και κατίκι Δομοκού. Από τα ψαροφαγικά, δοκιμάσαμε μύδια αχνιστά, εξαιρετικό γαύρο μαρινάτο, καλοτηγανισμένα καλαμαράκια και την παέγια θαλασσινών η οποία είναι υπέροχη. Στα κρεατικά τώρα, πηλιορίτικο κοτόπουλο με μανιτάρια, μπέικον και ελαφριά σάλτσα μουστάρδας, «greek pita mille feuilles», μια υπερχορταστική σύνθεση από πιτούλες, δυο μπιφτέκια και γιαούρτι, λουσμένη με σάλτσα ντομάτας. Ακόμη, χοιρινό ψιλοκομμένο και σερβιρισμένο σαν γύρος, παρέα με πιτούλες και γλυκιά σάλτσα μπάρμπεκιου. Τα δύο τελευταία πιάτα ήρθαν σερβιρισμένα με μια τηγανιά πατάτες. Για να κλείσει το τσιμπούσι, έρχεται γλυκό κέρασμα: μωσαϊκό, χαλβάς ή κρέμα με τριμμένο μπισκότο.

Ο λογαριασμός: Περί τα 15 – 20 ευρώ το άτομο, με τα ποτά.

Η κάβα: Ούζο, τσίπουρο, κρασί (χύμα και εμφιαλωμένο), μπίρες. Δοκιμάσαμε το λιαστό κρασί που παρ’ όλη τη γλύκα του ταίριαξε με τους μεζέδες.

Επιπλέον πληροφορίες: Όταν καλοκαιριάζει, βγαίνουν τραπεζάκια απέναντι στη μικρή πλατεία, ανάμεσα στα δέντρα. Για πάργκινγκ δεν θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα στα γύρω στενά. Το μαγαζί λειτουργεί καθημερινά από τις 11 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών