ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Χρυσόστομος

Μια καντίνα με θησαυρούς

15.08.2016| Updated: 15.02.2024
Χρυσόστομος

Μια καντίνα με θησαυρούς

Θα χρειαστείτε βάρκα από τα Σφακιά ή την Παλαιόχωρα (ή, αν είστε λάτρεις της πεζοπορίας, θα περπατήσετε το μονοπάτι Ε4) για την καντίνα του Χρυσόστομου, αλλά, πιστέψτε με, αξίζει 100% τον κόπο. Οι γεύσεις εξαιρετικές – αν έχετε φάει στο ομώνυμο και ιδίας ιδιοκτησίας εστιατόριο στα Χανιά, θα καταλάβετε τι εννοώ. Από τι να αρχίσω; Ψωμί δικό τους, ζυμωτό και ψημένο σε ξυλόφουρνο, αρνάκι ή κατσίκι τσιγαριαστό ή στον ξυλόφουρνο με πατάτες, μπουρέκι (και αυτό ψημένο στον ξυλόφουρνο), εκπληκτικό μπριάμ, σαλάτα με ωμό σταμναγκάθι με ξερό ανθότυρο κ.λπ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το 2013 ο Guardian το ανέφερε ανάμεσα στα 10 καλύτερα καφέ σε παραλία της Ευρώπης. Κρασί χύμα και λίγα εμφιαλωμένα. Η παραλία Μάρμαρα -και συνεπώς ο «Χρυσόστομος»- απέχουν 4 μίλια από τα Σφακιά (10-20 λεπτά, ανάλογα με τη βάρκα) και από το Λουτρό 1 μίλι. Τα Μάρμαρα λέγονται και Διαλισκάρι, βρίσκονται στην έξοδο του φαραγγιού της Αράδαινας και ονομάστηκαν έτσι λόγω των άσπρων λείων βράχων που την περιβάλλουν. Λεπτό βότσαλο και καταγάλανα νερά – Λιβυκό πέλαγος γαρ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών