ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Clochard

Ένα διαχρονικό εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη με νόστιμες προτάσεις από την ελληνική και τη διεθνή κουζίνα.

24.03.2011| Updated: 06.10.2021
Clochard

Ένα διαχρονικό εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη με νόστιμες προτάσεις από την ελληνική και τη διεθνή κουζίνα.

Η θέση: Στη μια άκρη της «καθωσπρέπει» οδού Προξένου Κορομηλά, ένα στενάκι πάνω από την παραλία της Θεσσαλονίκης και μόλις λίγα βήματα από την πλατεία Αριστοτέλους.

Η ατμόσφαιρα: Σικάτη σάλα, χωρίς περιττά μαλάματα, σε κλίμα πολυτελούς ηρεμίας. Η φροντίδα έκδηλη ακόμη και στις μικρές λεπτομέρειες, όπως το φρέσκο λουλούδι στο λευκό βαζάκι σε κάθε τραπέζι.

Το φαγητό: Γεύσεις ισορροπημένες, ελαφριές, καθαρές, «ομιλούν» την ελληνική και ολίγον τι τη διεθνή. Η κάρτα περιλαμβάνει κάτι για όλους, ενδιαφέροντα κρύα και ζεστά ορεκτικά, κάποιες επιλογές σε ζυμαρικά και ριζότο και, φυσικά, κρέατα (κυρίως της ώρας) και ψάρια. Και το σημαντικότερο· τα μεσημέρια (και κάποιες φορές και το βράδυ), σερβίρονται όσπρια, λαδερά, μαγειρευτά. Πόσα εστιατόρια αυτού του επιπέδου μαγειρεύουν ρεβυθάδα φούρνου, κολοκυθοκεφτέδες ή ντολμάδες γιαλαντζί και μάλιστα πεντανόστιμα;

Ο λογαριασμός: Για πρώτο, κύριο και επιδόρπιο υπολογίστε περί τα 40 – 50 ευρώ το άτομο, χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Η λίστα κρασιών ενημερωμένη, με επιλογές κυρίως από τον ελληνικό οινικό χάρτη.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά μεσημέρι και βράδυ, Κυριακή 1-6.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT