ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Καπετάνιος Φειδίας

Εδώ, όλοι ξέρουν από ψάρι

15.08.2016| Updated: 15.02.2024
Καπετάνιος Φειδίας

Εδώ, όλοι ξέρουν από ψάρι

Ο καπετάνιος έχει 6 παιδιά. Τα 4 αγόρια του ψαρεύουν κάθε μέρα με τα δυο τους καΐκια τα θαλασσινά και τα ψάρια που θα γευτείτε στην ταβέρνα τους, κάτω από τεράστια αλμυρίκια στην παραλία του χωριού Σφηνάρι. Θα διαλέξετε αυτά που προτιμάτε και η κ. Αριάδνη, η γυναίκα του καπετάνιου, θα φροντίσει για τα περαιτέρω. Η ταβέρνα λειτουργεί από το 1976 και φημίζεται για το λιαστό χταποδάκι, τα ψάρια, την κακαβιά, τις καραβίδες, τους αστακούς, τα καλαμάρια, τις γαρίδες και ό,τι άλλο φέρει η θάλασσα. Κρασί χύμα δικό τους. Η παραλία, 60 χλμ. δυτικά από τα Χανιά, όταν δεν φυσά δυτικός άνεμος, προσφέρεται για μια βουτιά – βαθιά νερά, ανοιχτά και άμμος ή χαλίκι. Μπορείτε όμως, επίσης, να κάνετε μπάνιο στα Φαλάσαρνα και να έρθετε εδώ για το γεύμα σας.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών