ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Λαγουδέρα

Μια καλή ταβέρνα για θαλασσινά, ψαράκι και αγνάντεμα στο Πέραμα.

18.04.2012| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Μιχάλης Ρουκουνάκης
Λαγουδέρα

Μια καλή ταβέρνα για θαλασσινά, ψαράκι και αγνάντεμα στο Πέραμα.

Η θέση: Επί της Δημοκρατίας, κεντρικής λεωφόρου του Περάματος, με θέα το σημείο από όπου φεύγουν τα φέρι της Σαλαμίνας. Τις ώρες μάλιστα που τα πλοιάρια φορτώνουν και ξεφορτώνουν κόσμο από ή προς την ιστορική νήσο, ο δρόμος μπροστά από το μαγαζί έχει μία κάποια κίνηση και βαβούρα.

Η ατμόσφαιρα: Απλό στέκι, ταπεινό, με θαλασσινά στοιχεία στο διάκοσμο. Έχει τραπέζια μέσα-έξω, όπου συνωστίζονται οι σταθεροί πελάτες του από τις γύρω γειτονιές και τον κοντινό Πειραιά, αλλά και ορισμένοι από μακρινές περιοχές που έρχονται έχοντας ακούσει τα καλύτερα. Το σέρβις είναι ευγενικό, καθυστερεί, όμως, κομμάτι τις «γεμάτες» μέρες.

Το φαγητό: Στη Λαγουδέρα χαιρόμαστε να απολαμβάνουμε φρέσκα όστρακα, ωμά, με το λεμονάκι τους, ή αχνιστά: κυδώνια, γυαλιστερές, μύδια, πετροσωλήνες και τα συναφή είναι από τις κάλλιστες επιλογές. Νόστιμος μεζές ο θαλασσινός παστουρμάς, ήτοι μπακαλιάρος αλατισμένος και μαριναρισμένος σε πάστα από τσιμένι, πρωτότυποι οι λαχανοντολμάδες γεμιστοί με μπακαλιάρο, κρουστό και μαστιχωτό το ψητό χταποδάκι, γλυκά τα καλαμάρια του (ποιοτική πρώτη ύλη, εννοώ), καλά και τα τηγανητά του. Μόνο παράπονο το στεγνό και ελλιπές αρωμάτων μυδοπίλαφο. Ας είναι.

Ο λογαριασμός: 20-30 ευρώ το άτομο, με τη ρακή.

Η κάβα: Ρακή, κρασί χύμα, ούζο, τσίπουρο, μπίρες.

Επιπλέον πληροφορίες: Η «Λαγουδέρα» λειτουργεί κάθε μέρα από τις 11 το πρωί μέχρι και τα μεσάνυχτα. Το παρκάρισμα είναι δύσκολο, όπως είναι φυσικό, τα Σαββατοκύριακα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών