ΕΞΟΔΟΣ

Mαύρη Θάλασσα

Πρωτολειτούργησε σαν συνοικιακό καφενείο, το 1926, στην Κάτω Τούμπα, με μεζέδες συνοδεία ούζου.

20.02.2018
Φωτογραφία: Jessica Morfis

Πρωτολειτούργησε σαν συνοικιακό καφενείο, το 1926, στην Κάτω Τούμπα, με μεζέδες συνοδεία ούζου. Ο εγγονός του πρώτου ιδιοκτήτη, Αλέξανδρος Τοκίδης, έχει αναλάβει τη Μαύρη Θάλασσα, πλέον στην Καλαμαριά, ως εστιατόριο πολυτελείας. Ένας δρόμος το χωρίζει από τη θάλασσα. Κρεμώδης ταραμοσαλάτα, καβουροσαλάτα, μπαρμπούνια φιλέτο στο τηγάνι ή στη σχάρα ή μπακαλιάρο φρικασέ μαζί με κάποιο από τα 68 λευκά κρασιά που προτείνονται στη λίστα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών