ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ο Μόσχος

Για ψιλόψαρα και μεζεδάκια. Μια μικρή ψαροταβέρνα στον Ταύρο με καλό τηγάνι.

28.01.2013| Updated: 31.10.2023
Ο Μόσχος

Για ψιλόψαρα και μεζεδάκια. Μια μικρή ψαροταβέρνα στον Ταύρο με καλό τηγάνι.

Η θέση: Στον Ταύρο, δίπλα στις γραμμές του τρένου, σε μια ήσυχη γειτονιά με χαμηλά σπίτια, κοντά στο πάρκο Ηρώων.

Η ατμόσφαιρα: Θυμίζει άλλες εποχές ο Μόσχος, με μέρες πιο μετρημένες και πολύ πιο… νόστιμες. Είναι ένα απλό γωνιακό μαγαζί, δίπλα στις γραμμές του τρένου. Ο χώρος μικρός και ζεστός, ιδιαίτερη διακόσμηση μην περιμένετε. Η μόνη θέα που έχετε είναι στην κουζίνα, όπου μπαινοβγαίνουν η κυρία Βάγια και οι κόρες της για να σερβίρουν, και σε μια μικρή τηλεόραση που μπορεί να παίζει οτιδήποτε. Επίσης, αν και ο εξαερισμός δουλεύει καλά, μπορεί να «αρπάξετε» λίγο «άρωμα».

Το φαγητό Δεν θα βρείτε «πρώτα» ψάρια πολυτελείας, αλλά ταπεινό γαύρο και σαρδελίτσα, εξαιρετικό τηγανητό μπακαλιάρο και μεζεδάκια σπιτικά. Ο τηγανητός μπακαλιάρος είναι αφρός, η σκορδαλιά στο πλάι πικάντικη, η κουτσομούρα και το μπαρμπούνι τραγανά και καθόλου στεγνά, όπως και το μαριδάκι. Πολύ καλό είναι και το τηγανητό καλαμάρι. Για τις πατάτες δεν συζητάμε, είναι θεσπέσιες. Γλυκιά τηγανητή γαρίδα, ωραιότατα χόρτα -ό,τι υπάρχει διαθέσιμο, εμείς πετύχαμε σταμναγκάθι πολύ σωστά βρασμένο- και πράσινες σαλάτες συμπληρώνουν το μενού. Αν θα βρείτε ψαράκι; Εξαρτάται από την ημέρα, γιατί οι ποσότητες είναι μικρές. Και στο τέλος χαλβάς σιμιγδαλένιος και κερασμένος.

Ο λογαριασμός: Περί τα 15 – 20 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Κρασί, μόνο χύμα.

Επιπλέον πληροφορίες Ανοιχτά κάθε μέρα από το μεσημέρι έως βράδυ, εκτός Κυριακής που η ταβέρνα κλείνει στις 7 μ.μ. Θα βρείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο με σχετική ευκολία στους γύρω δρόμους.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών