ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πήγασος: Τα καλύτερα της σούβλας

Οικογενειακό μαγαζί που βρίσκεται από το 1979 στην κεντρική αγορά της Ξάνθης.

14.03.2018| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας
Πήγασος: Τα καλύτερα της σούβλας

Η θέση: Στην κεντρική αγορά της Ξάνθης, πάρκινγκ σχετικά εύκολο στους γύρω δρόμους.

Η ατμόσφαιρα: Στον ζεστό χώρο με τη σόμπα πέλετ και την επιλεγμένη μουσική υπάρχουν περί τα δέκα τραπέζια, αλλά μπορείτε να πάρετε και πακέτο.

Το φαγητό: Δεν είχαν μεγάλη σχέση με την εστίαση, και ειδικά με τις σούβλες, ο Γιώργος και η Ειρήνη. Ο πρώτος μόνο είχε δουλέψει κάποια χρόνια σε κουζίνες του εξωτερικού. Ανέλαβαν το οικογενειακό μαγαζί που βρίσκεται από το 1979 στην κεντρική αγορά της Ξάνθης, έψαξαν, έμαθαν, εκπαιδεύτηκαν και σχεδόν το μεταμόρφωσαν. Αυτό που παρέμεινε ίδιο είναι η εξαιρετική ποιότητα των κρεάτων: επιλεγμένα από Έλληνες κτηνοτρόφους. Κατά τα άλλα, έφτιαξαν νέες σάλτσες για να συνοδεύσουν το κοτόπουλο, διακόσμησαν τον χώρο και τον έκαναν πιο φρέσκο και μοντέρνο, πρόσθεσαν επιλογές στον κατάλογο. Το σήμα κατατεθέν τους είναι το ολόκληρο κοτόπουλο στη σούβλα, το οποίο αργοψήνεται πάνω από κάρβουνα και όχι με λάμπες: ξεροψημένο απέξω και ζουμερό μέσα, με γεύση ανώτερη από οποιοδήποτε κοτόπουλο έχω δοκιμάσει έξω. Καθημερινά βάζουν στη σούβλα και κοντοσούβλι, χοιρινό και κοτόπουλο, κοκορέτσι, ρολό πανσέτα και μπριζόλα λαιμού, γευστική και καλοψημένη. Κάθε πρωί στις 6 ο Γιώργος ανάβει τα κάρβουνα και βάζει στη φωτιά αποκλειστικά φρέσκα κρέατα. Η Ειρήνη φτιάχνει τις σαλάτες και τις σάλτσες: χειροποίητη σος για τη σαλάτα σίζαρ, πάπρικα και «σος Πήγασος» για το κοτόπουλο. Η τελευταία μοιάζει με ταρτάρ και έχει ευχάριστα έντονη τη γεύση της πίκλας. Στα κάρβουνα ψήνουν και όλα τα κρεατικά της ώρας, όπως χοιρινά σουβλάκια με δική τους μαρινάδα, ελαφρώς πικάντικη, μπριζόλα μοσχαρίσια και χοιρινή καπνιστή, λουκάνικα και μπιφτέκια.

Ο λογαριασμός: 10€/άτομο με μπίρα ή τσίπουρο.

Η κάβα: Κρασί χύμα, μπρούσκο και ημίγλυκο, τσίπουρο ντόπιο, αλλά και εμφιαλωμένο.

Επιπλέον πληροφορίες: Καθημερινά 11.00-23.00

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών