ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

The Architects of Time: Το νέο ολοήμερο στέκι της Αγίων Θεοδώρων

Δημιουργική μεσογειακή κουζίνα, brunch και signature cocktails στο ιστορικό κέντρο.

09.09.2022
The Architects of Time
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣKitschen: Ντάμπλινγκς και κοκτέιλ στο dim sum bar του ΠειραιάKitschen: Ντάμπλινγκς και κοκτέιλ στο dim sum bar του Πειραιά

Το νέο spot του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, λειτουργεί από το πρωί έως αργά το βράδυ. Οι ιδιοκτήτες, σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό δίδυμο Έφη Μαλανδράκη και Βαρβάρα Κουντζάκη, εμπνεύστηκαν και σχεδίασαν από την αρχή τη σύνθεση του χώρου, κρατώντας ωστόσο ανέπαφη την επιγραφή του καταστήματος ρολογιών που προϋπήρχε, από το οποίο πήρε και το όνομά του.

“The Architects of Time”,

Στο εσωτερικό του, πρωταγωνιστεί η κεντρική στοά και η minimal αισθητική, σε ένα κτίριο που μετράει πάνω από 80 χρόνια ζωής και δημιουργίας. Στους τοίχους του θα φιλοξενούνται περιοδικά έργα τέχνης από σύγχρονους καλλιτέχνες και δημιουργούς της πόλης, με αφετηρία την ατομική έκθεση του Δημήτρη Ντόκου με θέμα “Ιδεογράμματα | Ideograms” έως τις 31 Οκτωβρίου.

The Architects of Time The Architects of Time

Στην μπάρα με την μεταλλική καμπυλωτή πρόσοψη σερβίρονται τα signature cocktails και η εκτενής λίστα ποτών, που υπογράφει ο Μάριος Ηλιόπουλος. “Chariot of Fire”, “Aphrodite’s Child” και “Blade Runner” κάποιες από τις προτάσεις-φόρος τιμής στην καλλιτεχνική διάνοια του μεγάλου συνθέτη, το όνομα του οποίου κοσμεί την μαρμάρινη πρόσοψη της εισόδου.

Η ανοιχτή κουζίνα του λειτουργεί από τις 10 πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ καθημερινά, με επιπλέον brunch επιλογές μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Η σεφ Βιβή Λαμπροπούλου υπογράφει και επιμελείται ένα δημιουργικό, γευστικό μενού μεσογειακών πιάτων για όλες τις ώρες της ημέρας, με έμφαση στην επιλογή και τη υπεύθυνη διαχείριση των υλικών.

The Architects of Time

Στο υπόγειο του κτιρίου, στον χώρο που την εποχή του Μεσοπολέμου λειτούργησε ως καταφύγιο, σήμερα στεγάζεται το κελάρι του “The Architects of Time”, με μεγάλη ποικιλία ελληνικών και διεθνών ετικετών. Εκεί βρίσκεται και το κρυμμένο μήνυμα-μότο του μαγαζιού: “Ladies & gentlemen, we are floating in space”.

The Architects of Time

Πλατεία Αγίων Θεοδώρων 3, Αθήνα

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT