ΜΑΓΑΖΙΑ

Kitschen: Ντάμπλινγκς και κοκτέιλ στο dim sum bar του Πειραιά

Ετοιμάστε τα chopstick σας. Περάσαμε από το νέο εστιατόριο του λιμανιού και μας άρεσε πολύ.  

01.10.2021| Updated: 17.03.2023
Kitschen: Ντάμπλινγκς και κοκτέιλ στο dim sum bar του Πειραιά

Στο μικρούλι Kitschen που άνοιξε στο λιμάνι του Πειραιά πριν λίγες μέρες η γιαπωνέζικη φιλοσοφία πάει μαζί με μια πιο ποπ αισθητική και ένα σφιχτό μενού με μπουκιές-μπιζουδάκια που αντλούν έμπνευση από την κουζίνα διαφόρων ασιατικών χωρών, αλλά και ένα κατιτίς από Ελλάδα.

Πίσω από το μπαρ συναντάμε έναν Ελληνοϊνδονήσιο σεφ και έναν Ελληνοκορεάτη mixologist που εκτός από συνεργάτες, τυγχάνει να έχουν παντρευτεί και δύο αδερφές. Ο Δημήτρης Liem (Kona Kai, Matsuhisa) με τα κοφτερά του μαχαίρια και τα τηγάνια να καίνε δουλεύει μεθοδικά και ήρεμα σε κοινή θέα, ενώ ο Σπύρος Μινέτος (9Βήτα) χτυπάει στο σέικερ του κοκτέιλ όπως το Miyagi’s Touch και το Kobra Kai. Είναι λέει μια διαφορετική εκδοχή του Dark ‘N’ Stormy με shrub από δαμάσκηνο και σιρόπι από 5 spices. Η neon, ροζ επιγραφή γράφει «ετοιμάστε τα chopsticks σας».

Και ξεκινάμε. Ένα τετραγωνάκι από τηγανητό sushi rice -έχει χρυσαφήσει και θυμίζει ποπ κορν- έρχεται με λίγο δροσιστικό ταρτάρ τόνου, φρέσκο κρεμμυδάκι και ντρέσινγκ από σόγια και σησαμέλαιο. Από δίπλα, για καλωσόρισμα, ένα σφηνάκι με Prosecco, μπράντι βερίκοκο, ελαιοσάκχαρα από εσπεριδοειδή και λίγο δυόσμο.

Στο επόμενο πιάτο λεπτές, σχεδόν διάφανες, φέτες λευκού ψαριού (λαβράκι) έχουν στολιστεί με αυτό που o σεφ περιγράφει ως «μια μικρή χωριάτικη», δηλαδή μια ανάλαφρη σάλτσα ντομάτας με yuzu, ελαιόλαδο, δυόσμο, φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγο ανθό αλατιού που τραγανίζει ευχάριστα πάνω στο φρέσκο, βελούδινο ψάρι (8 ευρώ). Ο σολομός nigiri με μια παραλλαγή της ινδονησιακής sambal (πάστα από τσίλι, λάιμ, ζάχαρη κοκοφοίνικα και άλλα συστατικά) νοστιμίζει και αυτός με λίγο ελαιόλαδο.

Ήρθε η ώρα για τα ντάμπλινγκς: με παντζάρι, με χοιρινό, με γαρίδα – όλα στον ατμό. Το πρώτο ονόματι Beetroot Jiao Zi συνδυάζει τη γήινη γεύση των παντζαριών με το miso, τη γλυκιά σάλτσα ponzu και μικρά κομμάτια καρύδι (6 ευρώ). Το δεύτερο παίρνει τη βαθιά του αίσθηση από το μαύρο ξίδι, ενώ το αγαπημένο μου Shrimp Jiao Zi με το yuzu και τις φύτρες σκόρδου σε αφήνει να καταλάβεις την υφή και τη γεύση της ζουμερής γαρίδας που κλείνει μέσα (7 ευρώ).

Όταν ξεκινάνε τα τηγάνια, διαλέγουμε ένα Garibaldi Twist (Campari, μαρασκίνο αρωματισμένο με κόκκινα φρούτα, κόκκινο γλυκό κρασί και πορτοκάλι, στα 8 ευρώ) και ένα Enter The Dragon (τεκίλα, λίτσι, cordial από τσίλι, σόδα γκρέιπφρουτ, επίσης στα 8 ευρώ). Και τα δύο πάνε με το λαχταριστό κουνουπίδι tempura με μαγιονέζα σκόρδου (6 ευρώ) και το Kitschen Fried Chicken, το τραγανό και τρυφερό τηγανητό κοτόπουλο με την κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο που συνοδεύεται από ένα μπολάκι με σπιτικό κίμτσι (7 ευρώ). Το Charsiu Don με ψητό χοιρινό, καυτερό κορεάτικο ντρέσινγκ, κίμτσι, και ρύζι ατμού (9 ευρώ) αξίζει και αυτό δοκιμής. Ακριβώς αυτό που θέλαμε ήταν για το τέλος τα εθιστικά κολλώδη μότσι με παγωτό.

Kitschen

Κανάρη 5-7, Πειραιάς
  • Ωράριο: Δευτέρα-Παρασκευή: 13:30-00:00 & Σάββατο 19:00-00:30.
  • Κόστος: περίπου 30 ευρώ (με ποτό)

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών