ΕΞΟΔΟΣ PROMOTED

Amber Cellar: Ο νέος all-day γαστρονομικός προορισμός στο λιμάνι του Πειραιά

Στο Amber Cellar, από την ανατολή μέχρι τη δύση του ήλιου, ο κάθε επισκέπτης μεταμορφώνεται σε επίτιμο φιλοξενούμενο και απολαμβάνει δημιουργική ελληνική κουζίνα, βασισμένη στην εποχικότητα και στον τοπικό χαρακτήρα των πρώτων υλών.

15.04.2024
Amber Cellar: Ο νέος all-day γαστρονομικός προορισμός στο λιμάνι του Πειραιά

Το Amber Cellar Bar & Restaurant αποτελεί έναν εκλεπτυσμένο αll-day γαστρονομικό προορισμό που προσφέρει ένα απολαυστικό ταξίδι γεύσεων στην ελληνική κουζίνα. Ο Executive Chef του Ομίλου MITSIS, Δημήτρης Στειακάκης αναφέρει χαρακτηριστικά: «το Amber Cellar προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, έχοντας στο επίκεντρο τόσο την παράδοση όσο και την καινοτομία. Μέσω του μενού, στόχος μας είναι να αναδείξουμε τον πλούτο και την απλότητα των γεύσεων που προέρχονται από τα εξαιρετικά προϊόντα της ελληνικής γης».

Κάθε πιάτο είναι ένας αρμονικός συνδυασμός παράδοσης και καινοτομίας, που γιορτάζει τα τοπικά υλικά με μια σύγχρονη πινελιά. Αξίζει να δοκιμάσετε την ανοιχτή κολοκυθόπιτα Ευρυτανίας, φτιαγμένη με χειροποίητο φύλλο με παρθένο ελαιόλαδο, ανθότυρο και κρέμα ξινόγαλο, καθώς και τα αφράτα σουτζουκάκια με κύμινο, φρέσκια ντομάτα, αφρό φέτας και chips πατάτας. Από τα κυρίως πιάτα, μην παραλείψετε τον βακαλάο με πουρέ σελινόριζας, chips λαχανίδας και σάλτσα λεβάντας καθώς και το aρνάκι σέλα με ζεστή μελιτζανοσαλάτα, σκόνη πράσου και γιαούρτι στραγγιστό. Τα μενού επιμελούνται ο Δημήτρης Στειακάκης (Executive Chef του Ομίλου MITSIS) και οι chefs Βασίλης Παπανικολάου, Γιώργος Φτάκλας, Στέλιος Μάκαρης.

Από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου, το Amber Cellar αποτελεί σημείο συνάντησης για επισκέπτες, φίλους αλλά και συνεργάτες, όπου μπορούν να απολαύσουν εκτός από τα εκλεκτά μενού, μια μοναδική λίστα με ελληνικά κρασιά και cocktails με έμφαση στα ελληνικά αποστάγματα, με την υπογραφή του Beverage Consultant Χρήστου Χουσέα. Η λίστα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: την ελληνική “Τiki Μargarita” με βάση το Αγιονέρι του Τσιλιλή, το Ziggy όπου το Opurist δένει πολύ όμορφα με γεντιανή και ανανά, το Αmber Νegroni βασισμένο σε δύο διαμάντια, το Dry River και το Veroni Rosso ενώ στo spirit list βρίσκουμε μεταξύ άλλων το καταπληκτικό Plantae από την Σύρο, το Lost Lake από την Πέτρα Βοιωτίας αλλά και το Manifesto από τη Θεσσαλία κ.α.

Μεταβαίνοντας στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου Mitsis N’U Piraeus Port, θα βρείτε το μοναδικό 801 Rooftop Bar που με την πανοραμική του θέα αποτελεί το ιδανικότερο σημείο για απολαυστικά cocktails, καλό κρασί και finger food μετά την εργασία ή πριν το επόμενο ταξίδι.

Το ξενοδοχείο, ένα κομψό αρχιτεκτονικό στολίδι, αναβιώνει ένα κτίριο πολιτιστικής κληρονομιάς που κάποτε στεγαζόταν το αποστακτήριο των οινοπνευματώδων ποτών MΕΤΑΧΑ. Συνιστά αρχιτεκτονική σύλληψη του Δημήτρη Τραβασάρου και του βραβευμένου γραφείου Divercity Architects, οι οποίοι υπό την επίβλεψη του Διευθυντή Έργων του Ομίλου ΜITSIS, Σπύρου Ναουμίδη, ανέδειξαν την ιστορική προσωπικότητα του κτιρίου με σύγχρονο τρόπο.

Ο γνωστός εικαστικός Κωνσταντίνος Κακανιάς, μπροστά στο έργο του που κοσμεί το Amber Cellar Bar & Restaurant.

Η τέχνη διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην εμπειρία των επισκεπτών, με έργα κορυφαίων καλλιτεχνών να προσδίδουν μια αυθεντική αίσθηση σύγχρονης τέχνης και δημιουργίας σε κάθε γωνιά του ξενοδοχείου: Από το graffiti του street artist Cacao Rocks στο εξωτερικό αίθριο του κτιρίου και το hanging installation στο εσωτερικό αίθριο του κτιρίου του διεθνούς φήμης γλύπτη Κώστα Βαρώτσου μέχρι το έργο-τοιχογραφία του γνωστού εικαστικού Κωνσταντίνου Κακανιά στο Amber Cellar Bar & Restaurant.

 

Ακολουθήστε το Amber Cellar σε Instagram & Facebook

Amber Cellar

Αριστείδου 16-20, 18531 Πειραιάς

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών