ΕΞΟΔΟΣ PROMOTED

Καλοκαιρινές γεύσεις και νέο μενού για κάθε ώρα της ημέρας στο Agora Bistro στο ΚΠΙΣΝ

Το Agora Bistro στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) αποτελεί ένα φιλόξενο γευστικό προορισμό, όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει μια σύγχρονη κουζίνα, σε ένα εξαιρετικό κι ελκυστικό περιβάλλον και την περίοδο του καλοκαιριού

30.06.2023| Updated: 10.10.2023
Καλοκαιρινές γεύσεις και νέο μενού για κάθε ώρα της ημέρας στο Agora Bistro στο ΚΠΙΣΝ

Το Agora Bistro είναι ένα φιλόξενο meeting point, ένας χώρος ιδανικός για κάθε ώρα. Βρίσκεται σε ένα μοναδικό κόμβο πολιτισμού, στο σημείο που συναντώνται η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και η Εθνική Λυρική Σκηνή. Μπορεί κανείς να ξεκινήσει από εδώ με ένα γευστικό πρωινό στη λιακάδα, να έρθει το μεσημέρι για lunch break, το απόγευμα για ένα aperitif με ελαφριά πιάτα ή να δειπνήσει μπροστά στο κανάλι με τα χορογραφημένα συντριβάνια.

Το μενού του Agora Bistro έχει βάση δύο αγαπημένες κουζίνες, την ιταλική – ριζότο, pinsa, ζυμαρικά – και βέβαια την ελληνική κουζίνα, στην οποία έχει έμφαση το νέο μενού.
Για την καλοκαιρινή περίοδο μπορείτε να επιλέξετε ένα ελαφρύ μεσογειακό γεύμα, μια ποικιλία τυριών, γευστικά σνακ όπως μπρουσκέτες με ψωμί από προζύμι, μαριναρισμένη ντομάτα και κρέμα από ξυνομυζήθρα Κρήτης, μιλφέιγ λαχανικών με λαχανικά εποχής, σάλτσα ντομάτας, κρέμα τυριών και πέστο βασιλικού και φυσικά δροσερές, ολόφρεσκες σαλάτες όπως την ανάμεικτη με σαλατικά εποχής, ντοματίνια, κατσικίσιο τυρί, λούζα Τήνου, κάσιους και βινεγκρέτ από άγριο μύρτιλο.

Οι νέες προτάσεις στο Agora bistro προσφέρουν τη δυνατότητα για ένα ωραίο summer feeling δείπνο με πιάτα όπως ριζότο με λεμονοθύμαρο και τσιπς παρμεζάνας, κριθαρότο με γαρίδες και ντομάτα, ζουμερά φιλετίνια κοτόπουλου με κινόα, λαχανικά γλασέ και ντοματίνια και τα παραδοσιακά ζυμαρικά σιουφικτά με κοτόπουλο και κρέμα μετσοβόνε. Θα βρείτε επίσης vegetarian και vegan επιλογές όπως falafel burger, υπέροχη μακαρονάδα με ντομάτα, βασιλικό  και νιφάδες από μαύρο σκόρδο, καθώς και steak καλαμπόκι.
Για τα παιδιά υπάρχει ειδικό kids menu με πιάτα όπως χυλοπίτες με κεφτεδάκια κοκκινιστά.

Η κάβα του Agora Bistro δίνει έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα και προσφέρει επιλογές από κάθε περιοχή της Ελλάδας. Ιδανικές για να συνοδεύσει κανείς το κρασί του οι ποικιλίες ελληνικών τυριών και αλλαντικών.

To ΚΠΙΣΝ είναι ένα σύγχρονο τοπόσημο με διεθνή ακτινοβολία. Η πρωτοποριακή αρχιτεκτονική του Renzo Piano και τα σημαντικά καλλιτεχνικά events έχουν δημιουργήσει ένα ακόμα σημείο αναφοράς που προτιμούν Έλληνες και ξένοι επισκέπτες της Αθήνας. Απόλυτα εναρμονισμένο με αυτό το περιβάλλον, το Agora Bistro  είναι ένας φιλικός χώρος για όλους, που έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι πλήρως προσβάσιμος από ΑμεΑ και διαθέτει πάρκινγκ. Καλλιτέχνες απ΄ όλο τον κόσμο, οικογένειες και παρέες νέων βρίσκουν στο Agora Bistro την ιδανική επιλογή για να απολαύσουν μια σύγχρονη κουζίνα για κάθε ώρα της ημέρας, ενώ απολαμβάνουν τη βόλτα τους στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Agora Bistro

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

All day

Αθήνα | Κεντρικά + Νότια Προάστια

Καλλιθέα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών