ΕΞΟΔΟΣ PROMOTED

Agora Bistro, ο all day προορισμός στο ΚΠΙΣΝ

Στους πολλούς λόγους που έχει κανείς για να επισκεφθεί το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το Agora Bistro έχει προσθέσει πλέον νέους και ιδιαίτερα γευστικούς. Ξεκινώντας από προτάσεις για το πρωινό και συνεχίζοντας έως αργά το βράδυ με μια σύγχρονη κουζίνα, το Agora Bistro αποτελεί το ιδανικό σημείο συνάντησης για κάθε ώρα της ημέρας.

28.02.2023| Updated: 10.10.2023
Agora Bistro, ο all day προορισμός στο ΚΠΙΣΝ

Στο μέρος που συναντώνται η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος από τη μία και η Εθνική Λυρική Σκηνή από την άλλη, σε έναν μοναδικό κόμβο πολιτισμού, βρίσκεται το Agora Bistro. Ένας χώρος φωτεινός και φιλόξενος που σε καλεί να δοκιμάσεις μια σύγχρονη κουζίνα, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τη θέα στο κανάλι και τα υπέροχα, χορογραφημένα συντριβάνια που κλέβουν την παράσταση στο ΚΠΙΣΝ.

Το Agora Bistro είναι ανοιχτό από το πρωί με προτάσεις για πρωινό όπως ομελέτες, μπρουσκέτες, αφράτα pancakes και φρέσκους χυμούς με φρούτα εποχής. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις την ημέρα σου από ένα γευστικό πρωινό με εξαιρετικό καφέ και μετά να συνεχίσεις με μια αναζωογονητική βόλτα στο καταπράσινο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος; Προς το μεσημέρι τη σκυτάλη στο Agora Bistro παίρνει το all day μενού με επιλογές που καλύπτουν μια ποικιλία γεύσεων, όπως η κολοκυθόσουπα με το τζίντζερ και το αμαρέτο, δροσερές σαλάτες, club sandwich, burger και comfort food πιάτα. Οι γευστικές προτάσεις έχουν κυρίως “νότες” από την ιταλική κουζίνα – vitello tonnato, ριζότο, ζυμαρικά – αλλά και την ελληνική κουζίνα, με αγαπημένο πιάτο το κοκκινιστό μοσχαράκι σε κρασί merlot με χυλοπίτες. Το μενού εμπλουτίζεται ανάλογα και με τις εποχές του χρόνου. Ειδικά για την περίοδο της Σαρακοστής προτείνονται πιάτα όπως η γαριδομακαρονάδα και το κριθαρότο με θαλασσινά. Η κάβα του Agora Bistro δίνει έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα και προσφέρει εξαιρετικές επιλογές από κάθε περιοχή της Ελλάδας. Ιδανική για να συνοδεύσει κανείς το κρασί του η ποικιλία ελληνικών τυριών. Και επειδή μια βόλτα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος είναι πάντα μια καλή ιδέα, υπάρχει και η δυνατότητα take away.

Το Agora Bistro στο ΚΠΙΣΝ είναι το all day meeting point της Αθήνας, ένας χώρος φιλόξενος για όλους καθώς έχει σχεδιαστεί και λειτουργεί ώστε να είναι πλήρως προσβάσιμο από ΑμεΑ, ενώ διαθέτει και πάρκινγκ. Καλλιτέχνες, επισκέπτες της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, νεανικές παρέες και οικογένειες (για τα παιδιά υπάρχει ειδικό kids’ menu) βρίσκουν εδώ το ιδανικό σημείο για να απολαύσουν ένα ελαφρύ γεύμα μέσα στην ημέρα, ή να δοκιμάσουν μια σύγχρονη κουζίνα με μεσογειακές αναφορές, πριν ή μετά την παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Στο ΚΠΙΣΝ κάθε ώρα της ημέρας και κάθε εποχή του χρόνου έχει τη δική της ομορφιά, ένας πραγματικός προορισμός πολιτισμού, ιδανικός για κάθε στιγμή και ανοιχτός σε όλους.

Agora Bistro

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

All day

Αθήνα | Κεντρικά + Νότια Προάστια

Καλλιθέα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών