ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Βαρκούλες

Θαλασσινές νοστιμιές στην ψαροταβέρνα, της οποίας το καλό όνομα, έχει περάσει τα σύνορα της Νέας Ιωνίας.

11.03.2015| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Βαρκούλες

Θαλασσινές νοστιμιές στην ψαροταβέρνα, της οποίας το καλό όνομα, έχει περάσει τα σύνορα της Νέας Ιωνίας.

Η θέση: Οι «Βαρκούλες», των αδελφών Σταύρου και Θέμη Ζεάκη, «αρμενίζουν» στην οδό Αλαϊας στη Νέα Ιωνία, την ιστορική γειτονιά όπου έζησε ο Στέλιος Καζαντζίδης και υπάρχει έντονο το μικρασιάτικο στοιχείο.

Η ατμόσφαιρα: Ο χώρος είναι απλός, με θαλασσινό διάκοσμο στους τοίχους: άγκυρες, αστερίες και ζωγραφιστούς γλάρους.


Το φαγητό: Ξεκινήσαμε με μια ποικιλία εξαιρετικά σωστά βρασμένων λαχανικών με αχνιστό σαλάχι, που πράγματι ήταν πολύ νόστιμο, και με τη μελιτζανοσαλάτα Μακεδονίας, που ήταν ωραία καπνισμένη και σκορδάτη. Από τα τηγανητά δοκιμάσαμε το τραγανό και φρεσκότατο θράψαλο. Μοιραστήκαμε επίσης ένα κριθαρότο με γαρίδες – ένα πιάτο που πραγματικά αξίζει κανείς να δοκιμάσει. Από τα ψάρια που υπήρχαν για σχάρα παραγγείλαμε μια συναγρίδα ήρθε πολύ σωστά ψημένη και ζουμερή. Μια παρατήρηση που ίσχυσε για όλα σχεδόν τα πιάτα ήταν η ποσότητα του αλατιού. Τα περισσότερα ήταν πολύ λιγότερο αλατισμένα απ’ ό,τι θα έπρεπε. Θέλει και το σωστό αλάτισμα τον μάστορά του. Σε γενικές γραμμές, οι «Βαρκούλες» είναι μια τίμια ψαροταβέρνα, με καλές πρώτες ύλες και λογικές τιμές.

Ο λογαριασμός: Με 25 – 30 ευρώ το άτομο, φυσικά ανάλογα και με το ψάρι που θα επιλέξει κανείς, τρως μια χαρά.


Η κάβα: Οι Βαρκούλες σερβίρουν εξαιρετικό house wine -Μοσχάτο Τυρνάβου του κτήματος Μίγα- το οποίο έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των πελατών. Ακολουθεί η μεγάλη γκάμα από άγνωστα στο ευρύ κοινό ούζα, 15 τον αριθμό, άκρως «ψαγμένα», τα οποία απευθύνονται σε όλα τα γούστα. Τις εντυπώσεις επίσης κλέβει και η ρεθυμνιώτικη ρακή που «έρχεται» κατευθείαν από τον τόπο καταγωγής των αδελφών Ζεάκη.

Επιπλέον πληροφορίες: Κάθε Πέμπτη το μαγαζί διοργανώνει θεματικές βραδιές με ζωντανή μουσική όπου και επικρατεί το αδιαχώρητο. Από Πέμπτη έως Κυριακή κρίνεται απαραίτητα η κράτηση. Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα – Σάββατο 13.00 μ.μ έως 00.00 π.μ. Κυριακή 13.00 μ.μ. έως 20.00 μ.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών