ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αυγά για πάντα

"Θα κάτσω σπίτι, θ' αράξω σπίτι κι άμα πεινάσω τηγανίζω καν' αυγό..." Μένουμε σπίτι και ετοιμάζουμε αυγά για πρωινό αλλά και για ένα γρήγορο γεύμα.

01.12.2020
Φωτογραφία: Shutterstock, Γιώργος Δρακόπουλος

Μένουμε στο σπίτι και ετοιμάζουμε αυγά για πρωινό αλλά και για ένα γρήγορο γεύμα.

Τα τέλεια αυγά σκραμπλ


Ο Χριστόφορος Πέσκιας μάς προτείνει για τα αυγά σκραμπλ τον αμερικανικό τρόπο μαγειρέματος, να διπλώνουμε δηλαδή τα αυγά αντί να τα ανακατεύουμε συνεχώς. Τα αυγά τα χτυπάμε προηγουμένως στο μίξερ, για να είμαστε σίγουροι ότι θα ενωθούν τέλεια τα ασπράδια με τους κρόκους, καθότι έτσι τα σκραμπλ θα αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Οι έξτρα κρόκοι δίνουν περισσότερη γεύση και υγρασία. Δείτε τη συνταγή εδώ.


Croque madame με καπνιστή πέστροφα ή σολομό, μάραθο και γραβιέρα

Διάσημη συνταγή ιδανική για πρωινό και για μπράντς με μικρά μυστικά στη συνταγή που βλέπουμε εδώ.


 Αυγά μάτια με απάκι και μπόλικο δυόσμο


Για πρωινό, για μεσημεριανό, για την στιγμή της λιγούρας είναι η ιδανική συνταγή και θα την βρείτε εδώ.


Ημι-στραπατσάδα με φέτα, πιπεριές Φλωρίνης και μαυροκούκι

Τα μισά αυγά τα κάνουμε στραπατσάδα και τα υπόλοιπα τα κάνουμε μάτια στο ίδιο τηγάνι, για να έχουμε στο τέλος ρευστό κρόκο σαν σάλτσα στο φαγητό μας. Δείτε τη συνταγή εδώ. 


Shakshuka (ανατολίτικα αυγά με ντομάτα και μπαχαρικά)


 Αυτή την εποχή κάντε τη συνταγή με ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας. Το καλοκαίρι όμως επιλέξτε τις καλύτερες και πιο ζουμερές ντομάτες. Δείτε τη συνταγή εδώ. 


 

 

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών