ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψιλοκόβουμε σε… δόσεις

Το σωστό ψιλοκόψιμο των μυρωδικών προϋποθέτει τα εξής...

14.02.2012
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης

Το σωστό ψιλοκόψιμο των μυρωδικών προϋποθέτει τα εξής:

  • Ένα καλό κοφτερό μαχαίρι – όσο πιο καλό τόσο πιο καλά τα πάσης φύσεως κοψίματά μας.
  • Μια σταθερή επιφάνεια κοπής. Αυτό το επιτυγχάνουμε βρέχοντας 2-3 κομμάτια χαρτί κουζίνας (ή ένα βετέξ) και βάζοντάς τα κάτω από την επιφάνεια κοπής. Κατ’ αυτόν τον τρόπο «βεντουζώνει» και δεν γλιστράει.
  • Αφού πλύνουμε τα μυρωδικά, τα στεγνώνουμε επιμελώς για να μη μείνουν με νερά και κατά το ψιλοκόψιμο γίνουν σαν «πάστα».
  • Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά σε δόσεις. Ένα ματσάκι μαϊντανό είναι προτιμότερο να το κόψουμε σε 2-3 δόσεις, γιατί, αν επιχειρήσουμε να το κάνουμε όλο μεμιάς, το πιθανότερο είναι πως μέχρι να ψιλοκοπεί θα έχει «λιώσει» ή έστω άτσαλα κοπεί μεγάλο μέρος του. Αφιερώνοντας ελάχιστα λεπτά παραπάνω, μπορούμε να κόψουμε τα μυρωδικά μας πιο προσεχτικά, πιο σωστά, πιο… ψιλά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών