ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τι είναι το αλάτι ταραμά;

Ένα πρωτότυπο κοντιµέντο, µε τη θαλασσινή αλµύρα του ταραµά.

02.04.2012
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Ενα πρωτότυπο κοντιµέντο, µε τη θαλασσινή αλµύρα του ταραµά.

Πώς φτιάχνεται; Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 80° C στη λειτουργία του αέρα. Καλύπτουµε τη λαµαρίνα φούρνου µε λαδόκολλα και απλώνουµε µε µια σπάτουλα 100 γρ. ταραµά σε λεπτή και αραιή στρώση. Ψήνουµε για περίπου 2 – 4 ώρες, µέχρι ο ταραµάς να αποξηρανθεί. Τον βγάζουµε από τον φούρνο, τον αφήνουµε να κρυώσει και τον τρίβουµε µε τα δάχτυλά µας.

Φυλάµε το ιδιότυπο αυτό αλάτι σε βαζάκι και το χρησιµοποιούµε για να αρτύσουµε όσπρια, λαδοµακαρονάδες, πιλάφια, ριζότο, πατάτες γιαχνί και άλλα λαδερά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών