15'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την αλμύρα τσιγαριστή, αρχικά ζεσταίνουμε, μια φαρδιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο, σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το λάδι και το σκόρδο.
- Το τσιγαρίζουμε για 1/2 λεπτό, ίσα-ίσα να αρωματιστεί το λάδι, αλλά να μη μαυρίσει το σκόρδο και πικρίσει.
- Βάζουμε την αλμύρα και την ανακατεύουμε για 6-7 λεπτά ή μέχρι να μαραθεί και να εξατμιστούν όσο γίνεται τα υγρά που θα βγάλει.
- Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.
- Στο τέλος, προσθέτουμε τη ντομάτα, κάνουμε ένα γρήγορο ανακάτεμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Συνοδεύουμε, την τσιγαριστή αλμύρα, με προζυμένιο ψωμί και φέτα βαρελίσια ή τελεμέ.
Μυστικά
Η συνταγή είναι από τη Φολέγανδρο, αλλά τη βρίσκουμε και στις υπόλοιπες Κυκλάδες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 52.