ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒλίτα και αλμυρίκια με πατάτες και αυγάΒλίτα και αλμυρίκια με πατάτες και αυγά
15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την αλμύρα τσιγαριστή, αρχικά ζεσταίνουμε, μια φαρδιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο, σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το λάδι και το σκόρδο.
  2. Το τσιγαρίζουμε για 1/2 λεπτό, ίσα-ίσα να αρωματιστεί το λάδι, αλλά να μη μαυρίσει το σκόρδο και πικρίσει.
  3. Βάζουμε την αλμύρα και την ανακατεύουμε για 6-7 λεπτά ή μέχρι να μαραθεί και να εξατμιστούν όσο γίνεται τα υγρά που θα βγάλει.
  4. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.
  5. Στο τέλος, προσθέτουμε τη ντομάτα, κάνουμε ένα γρήγορο ανακάτεμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Συνοδεύουμε, την τσιγαριστή αλμύρα, με προζυμένιο ψωμί και φέτα βαρελίσια ή τελεμέ.

Μυστικά

Η συνταγή είναι από τη Φολέγανδρο, αλλά τη βρίσκουμε και στις υπόλοιπες Κυκλάδες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 52.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών