ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠάβλοβες με φράουλεςΠάβλοβες με φράουλες Αντί να ψήσουμε μια σκέτη βάση μαρέγκας, την οποία θα σερβίρουμε μετά με φρούτα και σαντιγί, βάζουμε να ψηθούν τα φρούτα δημιουργώντας από πάνω τους ένα «καπάκι» από μαρέγκα. Η μαρέγκα λειτουργεί σαν μόνωση και τα φρούτα ψήνονται, μαλακώνουν και γλυκαίνουν σαν κομπόστα.

40' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για τη μαρέγκα

Για τα φρούτα

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Μαρέγκα

  1. Για να φτιάξουμε την ανάποδη πάβλοβα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 150°C.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, τα ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σαν σαπουνάδα.
  3. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη (1 κουταλιά της σούπας τη φορά). Αφού τη ρίξουμε όλη, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή και κρεμώδης μαρέγκα που σχηματίζει μεγάλες κορυφές όταν ανασηκώνουμε το σύρμα του μίξερ.
  4. Προσθέτουμε το ξίδι και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.

Φρούτα

  1. Κόβουμε τον ανανά σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος ψησίματος με διαστάσεις περίπου 25 x 30 εκ.
  2. Προσθέτουμε τα σμέουρα ή τις φράουλες. Σκορπίζουμε τα σποράκια της βανίλιας και περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού ή λάιμ. Ανακατεύουμε απαλά.
  3. Από πάνω αδειάζουμε με μεγάλες κουταλιές τη μαρέγκα, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά τα φρούτα και η μαρέγκα να φτάσει και να ακουμπήσει μέχρι τα τοιχώματα του σκεύους, δημιουργώντας ένα αεροστεγές «καπάκι» πάνω από τα φρούτα. Δεν την ισιώνουμε, είναι πιο ωραία να είναι έτσι ακανόνιστη.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να στεγνώσει η μαρέγκα, να μην κολλάει και να σταθεροποιηθεί. Αν δούμε ότι αρχίζει να παίρνει χρώμα, χαμηλώνουμε λίγο τον φούρνο (ιδανικά θέλουμε να παραμείνει λευκή σαν χιόνι). Βγάζουμε το γλυκό, αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
  5. Σερβίρουμε βγάζοντας κουταλιές μαρέγκας σε πιάτα και βάζοντας δίπλα τους φρούτα μαζί με το σιρόπι τους. Συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με λίγη σαντιγί.
  6. Το γλυκό τρώγεται ζεστό ή αφού κρυώσει, αλλά δεν το βάζουμε στο ψυγείο, γιατί θα πάρει υγρασία η μαρέγκα.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών