ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαρίδες σαγανάκι
20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. (Ο χρόνος είναι αρκετός για να γίνουν οι γαρίδες. Αν τις μαγειρέψουμε περισσότερο, θα αποκτήσουν λαστιχωτή υφή.)
  2. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος και ρίχνουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι, τον αρακά και τα ντοματίνια.
  3. Σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λαδωθούν καλά. 
  4. Ρίχνουμε περίπου 250 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και μετριάζουμε τη φωτιά.
  5. Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  6. Σκορπίζουμε τον άνηθο, τη φέτα και τις γαρίδες και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Στο ποτήρι μας λευκά κρασιά με καλή οξύτητα, Μοσχοφίλερο, Sauvignon blanc ή μια καλή νέας γενιάς ρετσίνα.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών