ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣVegan μαφιν με λεμόνι και μύρτιλαVegan μάφιν με λεμόνι και μύρτιλα
30' προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 40'

Υλικά

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με το γάντζο.
  2. Προσθέτουμε τους κύβους βουτύρου και τους τρίβουμε με τα δάχτυλά μας μέσα στο στεγνό μείγμα, με γρήγορες κινήσεις για να μην ζεσταθεί, μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα ψιχουλιαστό.
  3. Προσαρμόζουμε το γάντζο. Ρίχνουμε στον κάδο το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και δουλεύουμε με το γάντζο, μέχρι να ενωθούν σε ζύμη, λίγο κολλώδη. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ελάχιστο αλεύρι ακόμη, ίσα να ξεκολλά από τα τοιχώματα και να τυλιχτεί γύρω από το γάντζο, αλλά να μην στεγνώσει.
  4. Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με πλάστη, σε φύλλο χοντρό, πάχους 1 εκ.
  5. Με φλιτζανάκι του καφέ κόβουμε δίσκους και τους βάζουμε σε μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος.
  6. Ανοίγουμε ξανά με τον πλάστη το περίσσευμα ζύμης και κόβουμε κι άλλους δίσκους. Επαναλαμβάνουμε, μέχρι να τελειώσει.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Αλείφουμε τα scones με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσει η επιφάνεια.
  8. Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν, τα κόβουμε με μαχαιράκι στη μέση και αλείφουμε με μαρμελάδα. Προσθέτουμε χτυπημένη κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT