30' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανιλίνη στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με το γάντζο. Προσθέτουμε τους κύβους βουτύρου και τους τρίβουμε με τα δάχτυλά μας μέσα στο στεγνό μείγμα, με γρήγορες κινήσεις για να μην ζεσταθεί, μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα ψιχουλιαστό.
  2. Προσαρμόζουμε το γάντζο. Ρίχνουμε στον κάδο το χλιαρό γάλα και τη ζάχαρη και δουλεύουμε με το γάντζο, μέχρι να ενωθούν σε ζύμη, λίγο κολλώδη. Ισως χρειαστεί να προσθέσουμε ελάχιστο αλεύρι ακόμη, ίσα να ξεκολλά από τα τοιχώματα και τα τυλιχτεί γύρω από το γάντζο, αλλά να μην στεγνώσει. Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με πλάστη, σε φύλλο χοντρό, πάχους 1 εκ.
  3. Με φλιτζανάκι του καφέ κόβουμε δίσκους και τους βάζουμε σε μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος. Ανοίγουμε ξανά με τον πλάστη το περίσσευμα ζύμης και κόβουμε κι άλλους δίσκους. Επαναλαμβάνουμε, μέχρι να τελειώσει.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Αλείφουμε τα scones με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν, τα κόβουμε με μαχαιράκι στη μέση και αλείφουμε με μαρμελάδα. Προσθέτουμε χτυπημένη κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε.
  5. Δημιουργήστε με Kenwood!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών