ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣBucatini all’ amatricianaΙταλική μακαρονάδα με χοντρό μακαρόνι και κόκκινη σάλτσα με μπέικον
30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μακαρονάδα αραμπιάτα με φέτα, κεφαλοτύρι και μπούκοβο, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα, το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα-ίσα να αρωματίσει το λάδι και το αφαιρούμε.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καυτερό πιπέρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο το κρεμμύδι.
  4. Ρίχνουμε τη ντομάτα, τον βασιλικό, τις ελιές και 1 ποτήρι νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 15 - 20 λεπτά, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
  5. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά 1 - 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία.
  6. Τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
  7. Σκορπίζουμε τα τυριά, ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και να αρχίσουν να λιώνουν τα τυριά, και σερβίρουμε τη μακαρονάδα αραμπιάτα με φέτα, κεφαλοτύρι και μπούκοβο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 83.

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών