ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠίτσα με γαύρο μαρινάτο, κρεμμύδι και θυμάριΠίτσα με γαύρο μαρινάτο, κρεμμύδι και θυμάρι
30' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 45'

Υλικά

Τεμάχια: 6

*Σπιτική σάλτσα ντομάτας

Διαδικασία

  1. Για τις ατομικές πίτσες με σαρδέλες ξεκινάμε και ανοίγουμε τις σαρδέλες στα φιλέτα τους, τα οποία πλένουμε καλά, τα στραγγίζουμε και τα σκουπίζουμε.
  2. Τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Τα περιχύνουμε με το λεμόνι, τα πασπαλίζουμε με τον άνηθο και τα αλατοπιπερώνουμε.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  5. Αλείφουμε τις πιτούλες με τη σάλτσα ντομάτας και μοιράζουμε τη μοτσαρέλα, τα κομματάκια σαρδέλας και τελειώνουμε γαρνίροντάς τα με τα κομμάτια από τα ντοματίνια.
  6. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο κάθε πιτάκι, τα βάζουμε όλα σε μια λαμαρίνα φούρνου και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, να λιώσει το τυρί και να γίνουν οι σαρδέλες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 62.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Σαρδέλα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών