10' προετοιμασία
10' τηγάνισμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος και μετά σε πολύ λεπτές φέτες.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε μπόλικο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  3. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό, αλλιώς πρέπει να αυξήσουμε λίγο το ελαιόλαδο) προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν λίγο.
  4. Στη συνέχεια, με μια ξύλινη σπάτουλα κάνουμε 4 «φωλιές» μέσα στο τηγάνι και εκεί σπάμε τα αυγά.
  5. Με μια ξύλινη σπάτουλα «σκαλίζουμε» προσεκτικά το ασπράδι με κυκλικές κινήσεις γύρω από τον κρόκο -χωρίς να τον σπάσουμε-, ώστε να ανακατευτεί λίγο με τα κολοκυθάκια και να ψηθεί.
  6. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, σκεπάζουμε το σκεύος με ένα καπάκι (το δικό του, αν έχει, ή από μία κατσαρόλα) και αφήνουμε στο ήδη ζεστό μάτι για 3 - 4 λεπτά ακόμη ή μέχρι να πήξουν οι κρόκοι.
  7. Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μυρωδικό της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.
  8. Συνοδεύουμε με: ψωμί της αρεσκείας μας και με μια απλή ντοματοσαλάτα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών