10'
προετοιμασία
10' τηγάνισμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος και μετά σε πολύ λεπτές φέτες.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε μπόλικο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό, αλλιώς πρέπει να αυξήσουμε λίγο το ελαιόλαδο) προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν λίγο.
- Στη συνέχεια, με μια ξύλινη σπάτουλα κάνουμε 4 «φωλιές» μέσα στο τηγάνι και εκεί σπάμε τα αυγά.
- Με μια ξύλινη σπάτουλα «σκαλίζουμε» προσεκτικά το ασπράδι με κυκλικές κινήσεις γύρω από τον κρόκο -χωρίς να τον σπάσουμε-, ώστε να ανακατευτεί λίγο με τα κολοκυθάκια και να ψηθεί.
- Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, σκεπάζουμε το σκεύος με ένα καπάκι (το δικό του, αν έχει, ή από μία κατσαρόλα) και αφήνουμε στο ήδη ζεστό μάτι για 3 - 4 λεπτά ακόμη ή μέχρι να πήξουν οι κρόκοι.
- Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μυρωδικό της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με: ψωμί της αρεσκείας μας και με μια απλή ντοματοσαλάτα.