15' προετοιμασία
10' Βράσιμο
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τον αρακά να βράσει σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 7-10 λεπτά ή μέχρι να γίνει όσο τρυφερός θέλουμε. Καλό είναι να μην τον παραβράσουμε, για να παραμείνει τραγανός.
  2. Τον σουρώνουμε και τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
  3. Κόβουμε τα αγκιναράκια στα δύο ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθός τους.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα αυγά).
  5. Ανακατεύουμε καλά, γαρνίρουμε με τα αυγά και σερβίρουμε αμέσως στα πιάτα.
  6. Συνοδεύουμε με ψωμί, φρυγανιές ή παξιμάδια της αρεσκείας μας.

Μυστικά

Αγκιναράκια διατηρημένα στο λάδι βρίσκουμε σε πολλά μπακάλικα αλλά και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, χύμα ή σε βαζάκια. Εντελώς ενδεικτικά, σας προτείνουμε τα αγκιναράκια από την Κρήτη «Μανούσος».

Συνταγές με Αγκινάρες

Συνταγές με Αρακάς

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές για Σαλάτα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών