15' προετοιμασία
10' βράσιμο
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τον αρακά να βράσει σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 7-10 λεπτά ή μέχρι να γίνει όσο τρυφερός θέλουμε. Καλό είναι να μην τον παραβράσουμε, για να παραμείνει τραγανός.
  2. Τον σουρώνουμε και τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
  3. Κόβουμε τα αγκιναράκια στα δύο ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθός τους.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα αυγά).
  5. Ανακατεύουμε καλά, γαρνίρουμε με τα αυγά και σερβίρουμε αμέσως στα πιάτα.
  6. Συνοδεύουμε με ψωμί, φρυγανιές ή παξιμάδια της αρεσκείας μας.

Μυστικά

* Αγκιναράκια διατηρημένα στο λάδι βρίσκουμε σε πολλά μπακάλικα αλλά και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, χύμα ή σε βαζάκια. Εντελώς ενδεικτικά, σας προτείνουμε τα αγκιναράκια από την Κρήτη «Μανούσος».

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών