10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε αυγά με σύγλινο, αρχικά βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και, μόλις ζεσταθεί καλά, βάζουμε μέσα το σύγλινο και το σοτάρουμε για 5 λεπτά, να ζεσταθεί καλά και να αρχίζει να λιώνει το λίπος του.
- Σε ένα βαθύ πιάτο σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε αλατοπίπερο (αλάτι με μέτρο, γιατί το σύγλινο είναι αλμυρό).
- Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών μέσα στο τηγάνι, ανακινούμε να απλωθεί ομοιόμορφα και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά.
- Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο ή με ένα επίπεδο καπάκι, το γυρίζουμε ανάποδα και αδειάζουμε την ομελέτα ξανά στο τηγάνι με την άψητη πλευρά προς τα κάτω.
- Ψήνουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και αυτή η πλευρά.
- Σερβίρουμε, τα αυγά με σύγλινο, ζεστά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.