ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατάτες dauphinoise με τρία ελληνικά τυριά και σύγλινοΠατάτες dauphinoise με τρία ελληνικά τυριά και σύγλινο
10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αυγά με σύγλινο, αρχικά βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και, μόλις ζεσταθεί καλά, βάζουμε μέσα το σύγλινο και το σοτάρουμε για 5 λεπτά, να ζεσταθεί καλά και να αρχίζει να λιώνει το λίπος του.
  2. Σε ένα βαθύ πιάτο σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε αλατοπίπερο (αλάτι με μέτρο, γιατί το σύγλινο είναι αλμυρό).
  3. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών μέσα στο τηγάνι, ανακινούμε να απλωθεί ομοιόμορφα και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά.
  4. Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο ή με ένα επίπεδο καπάκι, το γυρίζουμε ανάποδα και αδειάζουμε την ομελέτα ξανά στο τηγάνι με την άψητη πλευρά προς τα κάτω.
  5. Ψήνουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και αυτή η πλευρά.
  6. Σερβίρουμε, τα αυγά με σύγλινο, ζεστά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών