Αν κάποιο από τα τσουρέκια μας μπαγιατεύσει, το αξιοποιούμε σε ένα απλό αλλά γευστικότατο πρωϊνό και σνακ.

5' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: Για 10 φέτες

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το γάλα.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο περίπου 2 εκ. πάνω από τον πάτο του σκεύους, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Βουτάμε 1 φέτα τσουρεκιού στο μείγμα, για 2 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, μέχρι το τσουρέκι να μουλιάσει μεν, αλλά να μη μαλακώσει τόσο ώστε να διαλύεται, και την τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  4. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες τσουρεκιού.
  5. Τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 137.

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Γάλα

Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Συνταγές για Γλυκό

Συνταγές για Πρωινό

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών