5'
προετοιμασία
18' παρασκευή
Σύνολο: 23'
Υλικά
Μερίδες: 5Για τις αυγοφέτες-pancakes
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε pancakes με πραλίνα φουντουκιού και τριμμένο μπισκότο, πρώτα σπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις κάψει, προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει και να ζεσταθεί.
- Βουτάμε τις φέτες ψωμιού στο μπολ με το μείγμα αυγών-γάλακτος και από τις δύο πλευρές για μερικά δευτερόλεπτα, τις τινάζουμε ελαφρώς να στραγγίξουν και τις βάζουμε στο τηγάνι ανά δύο.
- Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά (ανάλογα και με το πάχος του ψωμιού), μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Βάζουμε τις αυγοφέτες τη μία πάνω στην άλλη σε ένα πιάτο και ψήνουμε και τις άλλες αυγοφέτες.
- Ζεσταίνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί την πραλίνα για να γίνει πιο ρευστή και περιχύνουμε τις αυγοφέτες.
- Σκορπίζουμε από πάνω τα φουντούκια και τα μπισκότα Oreo και σερβίρουμε τα pancakes αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.