ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣCroque madame με καπνιστό σολομό ή πέστροφα και γραβιέραCroque madame με καπνιστό σολομό ή πέστροφα και γραβιέρα
5' προετοιμασία
18' παρασκευή
Σύνολο: 23'

Υλικά

Μερίδες: 5

Για τις αυγοφέτες-pancakes

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε pancakes με πραλίνα φουντουκιού και τριμμένο μπισκότο, πρώτα σπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  2. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις κάψει, προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει και να ζεσταθεί.
  3. Βουτάμε τις φέτες ψωμιού στο μπολ με το μείγμα αυγών-γάλακτος και από τις δύο πλευρές για μερικά δευτερόλεπτα, τις τινάζουμε ελαφρώς να στραγγίξουν και τις βάζουμε στο τηγάνι ανά δύο.
  4. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά (ανάλογα και με το πάχος του ψωμιού), μέχρι να πάρουν χρώμα.
  5. Βάζουμε τις αυγοφέτες τη μία πάνω στην άλλη σε ένα πιάτο και ψήνουμε και τις άλλες αυγοφέτες.
  6. Ζεσταίνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί την πραλίνα για να γίνει πιο ρευστή και περιχύνουμε τις αυγοφέτες.
  7. Σκορπίζουμε από πάνω τα φουντούκια και τα μπισκότα Oreo και σερβίρουμε τα pancakes αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT