ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑυγοφέτες με τσουρέκιΑυγοφέτες με τσουρέκι
5' προετοιμασία
8' παρασκευή
Σύνολο: 13'

Υλικά

Τεμάχια: 8

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε αυγοφέτες-ρολάκια με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα πρώτα, πιέζουμε τις φέτες του ψωμιού με τον πλάστη μέχρι να γίνουν πολύ λεπτές.
  2. Αλείφουμε την καθεμία με 1 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο και 1 κουταλιά μαρμελάδα.
  3. Τις τυλίγουμε σφιχτά σε ρολάκια και τις συγκρατούμε με οδοντογλυφίδα.
  4. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  5. Βάζουμε 1-2 κ.σ. βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  6. Κυλάμε τα ρολάκια γρήγορα στο μείγμα αυγών, χωρίς να τα αφήσουμε να ποτίσουν πολύ, και τα τοποθετούμε στο τηγάνι.
  7. Τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.
  8. Σερβίρουμε τις αυγοφέτες-ρολάκια με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών