15' προετοιμασία
2' βράσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 17'

Υλικά

Μερίδες: 10-12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χέλι καπνιστό με παντζάρι τουρσί, σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το βαλσαμικό ξίδι με τοl νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Βράζουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Βάζουμε μέσα το παντζάρι ωμό και το αφήνουμε περίπου 1 ώρα, να γίνει ένα ελαφρύ τουρσί.
  5. Στραγγίζουμε τα παντζάρια.
  6. Στη συνέχεια, τυλίγουμε σε κάθε φέτα παντζαριού 1 λωρίδα χέλι, στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα και σερβίρουμε.
  7. Εναλλακτικά, σερβίρουμε, το χέλι καπνιστό με παντζάρι τουρσί, σε φρυγανισμένα ψωμάκια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών