
15'
προετοιμασία
2' βράσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 17'
Υλικά
Μερίδες: 10-12Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χέλι καπνιστό με παντζάρι τουρσί, σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το βαλσαμικό ξίδι με τοl νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Βράζουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Βάζουμε μέσα το παντζάρι ωμό και το αφήνουμε περίπου 1 ώρα, να γίνει ένα ελαφρύ τουρσί.
- Στραγγίζουμε τα παντζάρια.
- Στη συνέχεια, τυλίγουμε σε κάθε φέτα παντζαριού 1 λωρίδα χέλι, στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα και σερβίρουμε.
- Εναλλακτικά, σερβίρουμε, το χέλι καπνιστό με παντζάρι τουρσί, σε φρυγανισμένα ψωμάκια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.