ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινά παϊδάκια με μήλαΧοιρινά παϊδάκια με μήλα
10' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα χοιρινά παϊδάκια με τραγανή γλυκόξινη κρούστα σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το μέλι, το λάδι, τη μουστάρδα, τη σάλτσα σόγιας και το βαλσαμικό ξίδι και προσθέτουμε τα παϊδάκια.
  2. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να βραχούν τα παϊδάκια καλά με το μείγμα, σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  4. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί ή μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  5. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τον κόλιανδρο, το πιπέρι και το τζίντζερ και νοστιμίζουμε με αλάτι.
  6. Παίρνουμε ένα-ένα τα παϊδάκια, τα τινάζουμε ελαφρώς από τη μαρινάδα, χωρίς να τα σκουπίσουμε, και τα περνάμε από το μείγμα μπαχαρικών.
  7. Απλώνουμε τα παϊδάκια στο ταψί, σε μονή στρώση και τα ψήνουμε για 20 λεπτά.
  8. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία τους 180° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν μια σκουρόχρωμη και τραγανή κρούστα (όχι να καούν).
  9. Στο διάστημα αυτό, το κρέας θα έχει μελώσει και το λίπος θα έχει γίνει τραγανό και απολαυστικό.
  10. Σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 48.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών